Közélet

Így háborog a város a Cserepes sor bezárása miatt

Így háborog a város a Cserepes sor bezárása miatt

2020. december 2., szerda
Így háborog a város a Cserepes sor bezárása miatt

Hétfőn írtuk meg, hogy az önkormányzat a Cserepes sori piac bezárását tervezi. Nem túlzás, forr a levegő, a kereskedők egyike Ceaușescu Romániájához hasonlította az önkormányzat módszereit, de levelek és hozzászólások tucatjai mutatják, hogy a szegediek többsége hallani sem akar a piac bezárásáról.

A kommentekből és a hozzánk küldött levelekből is kiderült, hogy a többség ragaszkodik a piachoz, ami nem csak sokak megélhetését biztosítja, de nagyon sok embernek kínál megfizethető vásárlási lehetőséget.

Ez utóbbi bejegyzés már csak azért is érdekes, mert kedden, amikor a piaci árusokkal beszélgettünk, egyértelműen ezt mondták ők is: megérzésük szerint a területre fájhat a foga az önkormányzatnak.

Egyik kommentelőnk egy érdekes kérdést feszegetett, ami magyarázatot adhat a piac vezetése és a kereskedők közötti évek óta tartó vitára, illetve a radikális bérletidíj-emelésre is.

Úgy tűnik, van még egy csavar történetben. Egy uniós támogatás miatt az elmúlt években nem lehetett bezárni a piacot - állítja a Cserepes sori viszonyokat láthatóan jól ismerő egyik kommentelő.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, a Piac és Városkép Kft.-nek, a régi és új igazgatónak is. Ha választ kapunk, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.