Közélet

Botka szerint eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok!

Botka szerint eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok!

2020. december 19., szombat
Botka szerint eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok!

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett támogatást nyújtva a kis- és közepes vállalkozások számára.

Az intézkedési terv hallatán tollat ragadott Botka László szegedi polgármester, aki közösségi oldalán fogalmazta kritikáját. A városvezető egyebek mellett arról értekezik, hogy a kormányfő "elveszi a nagyvárosok iparűzési adójának a nagy részét".

- Az elsőre vállalkozóbarátnak tűnő intézkedésnek valójában semmilyen más célja nincs, mint hogy megszüntesse az önálló önkormányzatokat hazánkban. Tavaly az ország nagy része ellenzéki vezetés alá került, ezt képtelen elfogadni a Fidesz, ezért minden eszközzel üti-vágja saját polgárait. Amit művelnek, az egyszerre szégyenteljes és magyarellenes. Tavasszal javasoltam egy Nemzeti Szolidaritási Alap felállítását, és úgy látom, erre most nagyobb szükség van, mint valaha: a válságkezelést ne a polgárokkal fizettessék meg, ne a kisnyugdíjasokat és az állásukat elvesztőket sarcolják tovább! Állják inkább a cechet a több ezer milliárdot nyerő fideszes oligarchák! Az elmúlt tíz évben sok száz multimilliárdost termelt ki közpénzből és uniós forrásokból a Fidesz. Rajtuk a sor, hogy visszaadjanak belőle a közösségnek, aminek a kárára a mesés vagyonukat összegyűjtötték – sokaknak most életbevágóan fontos lenne ez a támogatás. A magyar emberek és az önkormányzatok teljesítőképességük határán vannak. Eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok! - írta posztjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.