Közélet

A szúnyogokra, a rakpart lezárására és a szabadstrandok hiányára panaszkodnak a szegediek

A szúnyogokra, a rakpart lezárására és a szabadstrandok hiányára panaszkodnak a szegediek

2020. augusztus 4., kedd
A szúnyogokra, a rakpart lezárására és a szabadstrandok hiányára panaszkodnak a szegediek

Megtartotta szokásos hó eleji fogadóóráját Német Ferenc és Chovanecz Kata, a Fidesz két önkormányzati képviselője. Német elmondása szerint kiemelt téma volt a szúnyoghelyzet, a rakpart lezárása miatti közlekedési nehézségek, valamint a szabadstrandok hiánya is.

Szúnyoginvázió

Német Ferenc lapunknak elmondta, a fogadóórán többen is szóvá tették, hogy egyre elviselhetetlenebb a szúnyoghelyzet Szegeden, különösen a folyó közelében élők szorgalmaznak gyakoribb gyérítést. A képviselő megemlítette, rengetegen panaszkodtak arra, hogy Újszegeden a Holt-Maros partján fákat vágnak ki és ezzel csökken a zöldterület.

Rakpartlezárás

A rakpart lezárása miatt is sokan keseregtek. A legtöbb panaszos szerint hétvégente még nehézkesebbé vált a belvárosban való közlekedés, emellett a parkolóhelyek száma is lecsökkent. – Szinte valamennyi résztvevő megemlítette a rakpart lezárása szülte közlekedési káoszt. Volt, aki hosszasan részletezte a lezárás okozta kellemetlenségeket – fogalmazott Német.

Újszegedi hangoskodás

A képviselő elmondta, az újszegedi lakosok rendszeresen jelzik, hogy a kijárási korlátozás feloldása óta minden hétvégén óriási a hangzavar az EKO-park környékén. – Nem veszik figyelembe a lakó-pihenő övezetet. Itt felmerül az önkormányzat felelőssége is, ugyanis a csendrendelet betartatása nem túl hatékony – ecsetelte.

Kevés a zebra

Német Ferenc beszámolójában kitért arra is, hogy Újszeged több forgalmas csomópontján sincs zebra és ez aggodalmat szül a környéken élőkben. – Az iskolakezdés miatt aggódnak a szülők, ugyanis jó néhány kereszteződés meglehetősen balesetveszélyes. Még szeptember előtt jó lenne ezeknél gyalogátkelőhelyeket kialakítani, hogy ne szeptemberben, a megnövekedett forgalom idején bénítsák meg a közlekedést a munkálatokkal. Emellett a harmincas övezetekben a forgalom lassítása érdekében célszerű lenne fekvőrendőröket elhelyezni, mert sokan nem tartják be a sebességkorlátot – fogalmazott.

Nincsen szabadstrand

A fogadóórán kiemelt téma volt

a szabadstrandok hiánya

is. Német szerint Szegeden is illene legalább olyan minőségű, ingyenes fürdőzési helyeket kialakítani, mint amilyen Algyőn vagy éppen Csongrádon van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.