Pályaelhagyó pedagógusok főznek pálinkát Szentesen


Ma már csak a legsikeresebb termékük nevében emlékeznek tanári múltjukra a hazai pálinkapiac legújabb üstökösei, akiket volt diákjaik is segítenek a sikeres üzleti vállalkozásban - írja a Magyar Nemzet.
Hobbiból indult, egy esős délután kipattant ötletként az Alföld legújabb, helyi mezőgazdasági termékeket feldolgozó vállalkozása. A SzebKo Pálinkaház tulajdonosai tizenkilencre húztak lapot, amikor úgy döntöttek, eredeti hivatásukat egy időre jegelve valami teljesen új dologba fognak. Mertek váltani, mertek vállalkozni a semmiből, bizonyítva azt, hogy az akarat, az elszántság, a tanulás, az elhivatottság eredményre vezethet.
A kulturált alkoholfogyasztás jegyében elemezni és kritizálni kezdték az általuk ismert párlatokat, aminek a végén arra jutottak: legjobb, ha saját receptjük és ízviláguk szerint próbálkoznak meg pálinkát főzni. A két tanár annyit beszélt erről, hogy tervüket meghallotta egy környékbeli befektető is, akinek ráadásul 15 hektáros almáskertje és ugyanekkora barackosa volt Szentes közelében, így adott volt a nyersanyag is. Összeült a két tanárral, s közölte velük, annyira tetszik a lelkesedésük, annyira jók a terveik, elképzeléseik, hogy hajlandó lenne tőkével beszállni az üzletbe, ha indítanának egy vállalkozást. A két tanár tanulni kezdett, hogy tudományos alapot is adjanak elképzeléseiknek, és meggyőzték a családjukat, hogy ők is higgyenek ebben. További részletek
olvashatók.