Közélet

Harmadik híd: ezt üzenték udvariasan Botka Lászlónak és a szegedieknek a kormányból

Harmadik híd: ezt üzenték udvariasan Botka Lászlónak és a szegedieknek a kormányból

2020. július 2., csütörtök
Harmadik híd: ezt üzenték udvariasan Botka Lászlónak és a szegedieknek a kormányból

Szeged a legnagyobb nyertese a Modern városok programnak, a legtöbb pénzt a városba "önti" a kormány az összes többi nagyvároshoz képest - állítja a feladattal megbízott kormánybiztos. A jó hír az, hogy mindent, amit aláírtak Botka Lászlóval, teljesíteni fogják - erősítette meg most a felelős, és igen, a 3. Tisza hidat is! Ám van egy rossz hír is, amit már Novák Katalin szegedi kötődésű államtitkár tolmácsolt. De mint minden rosszban, ebben is van valami jó. Mutatjuk!

Egy fontos, de az átlagember számára első látásra nem túl izgalmasnak tűnő konferencia volt Szegeden: aII. Csongrád-Csanád megyei Polgármesteri Szakmai Fórum.

Ezen az eseményen vettek részt

kormányzati szereplők is, akik a konferencia után nagyon elegánsan, finoman és udvariasan, de egyértelműen üzentek Botka Lászlónak, illetve a szegedieknek.

(A kormányzati szereplőkkel a Szeged365 készített interjút a konferencia után, mi ezekből szedegettük ki a lenti részt.)

https://www.facebook.com/szegedma/posts/3559147664114757   A Modern városok program kormánybiztosa, Gyopáros Alpár szerintSzeged a megyei jogú városok közül a program legnagyobb kedvezményezettje. A legtöbb fejlesztési igénnyel ugyanis Szeged fordult a kormányhoz és a kormány ezt támogatja is - erősítette meg. - Minden olyan fejlesztési igényt, amelyet megfogalmazott a város, és aláírt a kormány, valamint az önkormányzat, meg fogunk valósítani. Meg fogunk építeni mindent, amit a Modern városok program keretében a kormány vállalt: ide értve a kézilabdacsarnokot, az atlétikai centrumot és a harmadik Tisza hidat is - közölte Gyopáros.

Szegedben sokkal több lehetőség lenne

Az Emmi szegedi államtitkára,Novák Katalin szerint a szegedi városvezetés sajnos nem használja ki azokat a lehetőségeket, amelyek adottak a város számára. - Ez a város csodálatos, az adottságai fantasztikusak minden szempontból.

Egy országhatárokon átívelő, nagyon meghatározó régiós központ lehetne Szeged, de ezt a szerepét nem tudja betölteni: sem infrastrukturálisan, sem gazdaságilag, sem kulturálisan, sem szellemi értelemben. Én úgy érzem sajnos, hogy Szeged ahhoz képest, ahol tarthatna most 2020-ra, nagy lemaradásban van és ezt a lemaradást nem lesz egyszerű behozni

- magyarázta az államtitkár. Ez a kritika már a választási kampányban is elhangzott, de akkor nem hitték el a szegediek, vagy nem érdekelte őket. Legalábbis erre lehet következtetni a választási eredményekből. Most viszont, amikor már nincs kampány, talán érdemes lenne elgondolkodni ezen a kritikán és komolyan venni az aggódó mondatokat. Ez ugyanis már nem a politikáról, hanem a városról és az itt élőkről szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.