Közélet

Egy új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Egy új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

2020. július 23., csütörtök
Egy új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3300-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 484 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 7001 embernél van érvényben.A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésbenés továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást. Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2019) és Pest megyében (663) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (309), Zala (262) és

Csongrád-Csanád megye (138)

, a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.