Közélet

A járvány aspektusait vizsgálják az SZTE most kezdődött virtuális nyári egyetemén

A járvány aspektusait vizsgálják az SZTE most kezdődött virtuális nyári egyetemén

2020. július 6., hétfő
A járvány aspektusait vizsgálják az SZTE most kezdődött virtuális nyári egyetemén

Öt egyetem oktatói és kollégái találkoznak virtuálisan Szegeden július 6. és 10. között. A téma az adatfeldolgozás az orvosbiológiai kutatásokban és a COVID–19 járvány aspektusai – nemcsak szakértőknek, hanem a témai iránt érdeklődő laikusoknak is.

Július 6-10. között rendezik meg az SZTE által szervezett egyhetes nyári egyetemet, amely a

European University Alliance for Global Health

(EUGLOH) projektben valósul meg. Az esemény főbb témái a biomedicinális adatfeldolgozás, mesterséges intelligencia és gépi tanulás, valamint a COVID–19 járvány globális vonatkozásai. A képzés igen népszerűnek bizonyult a EUGLOH szövetség valamennyi partnerintézményénél, több mint 300 résztvevő csatlakozik az online közvetített előadásokhoz, amelyeket a Ludwig-Maximilians-Universität München, Lund University, Universidade do Porto, Université Paris-Saclay, a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és az ELI ALPS oktatói, szakértői tartanak. További információk és a részletes program elérhető

itt.

Hogy a nyári egyetem ne csak komoly szakmai kérdésekről szóljon, a résztvevőknek a szervezők minden napra interaktív közösségi programokkal készülnek: szegedi egyetemistákkal virtuálisan barangolhatnak a campuson, relaxálhatnak egy Portóból élőben közvetített jógaórán, élő koncertet hallgathatnak Szegeden tanuló külföldi egyetemisták előadásában, részt vehetnek egy kilométergyűjtő kihíváson, valamint interaktív kvízek segítségével megmérettethetik tudásukat.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.