Közélet

Szünetel a szülészeti és nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Makón

Szünetel a szülészeti és nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Makón

2020. március 27., péntek
Szünetel a szülészeti és nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Makón

A veszélyhelyzet megszűnését követően az osztály működésének visszaállítását kérte a kórház főigazgatójától a makó képviselő-testület. A járóbeteg-ellátást és terhesgondozás nem érinti a döntés - írja a MakóHíradó.

– A makói képviselő-testület a március havi rendes testületi ülés keretében a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel tudomásul vette dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatójának tájékoztatását a makói szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás működésének szüneteltetéséről – számolt be róla Farkas Éva Erzsébet a közösségi oldalán. A polgármester posztjában közzétette a főigazgató tájékoztatását, amely alapján kiderül, hogy járóbeteg-ellátást és terhesgondozást nem érinti a döntés, csak a fekvőbetegeket. A szintén mellékelt határozatban pedig azt kéri a képviselő-testület a főigazgatótól, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően az osztály működése ismételten álljon vissza a családok, az édesanyák és a babák szolgálatába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.