Közélet

Környezetvédelmi játékcsomagot nyertek a vásárhelyi óvodák

Környezetvédelmi játékcsomagot nyertek a vásárhelyi óvodák

2020. március 31., kedd
Környezetvédelmi játékcsomagot nyertek a vásárhelyi óvodák

Összesen 650 ezer forint értékben nyertek környezetvédelmi játékcsomagokat a vásárhelyi Egyesített Óvoda intézményei - számolt be a Rádió 7.

A MOL helyi érték pályázatára az Országos Klímareferens Hálózat szemléletformálási tagozatvezetőjének Klímanócskák programjával pályáztak. Bozókiné Szabó Ildikó a rádiónak elmondta, hogy félmillió forinttal a MOL, további 150 ezer forinttal pedig a helyi Rotary Club járult hozzá az elnyert támogatáshoz. Hozzátette, a pályázathoz kapcsolódóan októberben családi napot is tartanak majd a Szabadság téri óvodában, ahol a szelektív hulladékgyűjtés, az élelmiszerpazarlás, az energia és vízfogyasztás mérséklése áll majd a középpontban. A játékcsomagban kifejezetten olyan szemléletformáló eszközök vannak, amelyek arra irányulnak, hogy a környezeti szennyezésre felhívjuk a figyelmet, kertészkedésre, környezeti megfigyelésekre alkalmasak az eszközök, tehát rendkívül hasznos játékcsomag lesz ez az óvodások számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.