Közélet

Kiskapukat találtak a magyar mozik, a szegedi Cinema City is nyitva marad

Kiskapukat találtak a magyar mozik, a szegedi Cinema City is nyitva marad

2020. március 12., csütörtök
Kiskapukat találtak a magyar mozik, a szegedi Cinema City is nyitva marad

A koronavírus miatt a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet. Erre való tekintettel szerdától nem lehet megtartani minden 100 fő feletti beltéri és 500 fő feletti kültéri rendezvényt, a szegedi önkormányzat pedig lemondtaaSzegedi Nemzeti Színházés azIH Rendezvényközpontbeltéri programjait, aSzent-Györgyi Albert Agóra, a Sportcsarnok és a művelődési házak rendezvényeit, valamintaBelvárosi Mozielőadásait.

Ez utóbbi azért érdekes, mert a mozikat üzemeltetők közül sokan vannak, akik kiskapukat találtak arra, hogy mégis nyitva maradhassanak. Az ország számosmozija jelentős létszám-korlátozással, de nagyrészt nyitva marad. A Belvárosi Mozi ugyan bezárt, de a

Cinema City

csütörtök délelőtt közölte,

úgy fogják korlátozni a jegyek számát, hogy egy adott előadásra maximum kilencvenkilenc látogató vehet jegyet.

A Cinema City már korábban is rendszeresenfertőtlenítettea nézőtereket és közösségi tereket, a dolgozókat tájékoztatták az alapos kézmosásról, és gyakran tisztítják a mozi gyakran használt felületeit is, de továbbra is figyelni fogják a fejleményeket. Buda Andrea, a hálózat magyarországi marketing- és PR-igazgatója szerint azt is meg fogják oldani, hogy az előtérben se legyen a megengedettnél több ember. Így a szegedi Cinema City továbbra is várja a látogatókat. (Via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.