Közélet

Gyors lejtmenetben az MSZP és a Jobbik

Gyors lejtmenetben az MSZP és a Jobbik

2020. március 5., csütörtök
Gyors lejtmenetben az MSZP és a Jobbik

Ha folytatódik a Jobbik és az MSZP felmorzsolódása, akkor könnyen elképzelhető, hogy a két párt már nem lesz része a 2022-es balliberális összefogásnak. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó elemzők azonban úgy vélik, életben tartásuk a riválisaiknak is érdekében áll.

Ahogy az utóbbi időszakban a politikai helyzet alakult Magyarországon, nem elképzelhetetlen, hogy a 2022-es ország­gyűlési választáson az MSZP és a Jobbik már nem lesz benne a lehetséges balliberális összefogásban. Ha megnézzük a Jobbik két évvel ezelőtti parlamenti választási eredményét, akkor azt látjuk, hogy csaknem tucatnyi olyan politikus van, aki a 2018-as voksolás után a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának tagja volt, de azóta függetlenként ülnek a parlamentben, vagy lemondtak mandátumukról. Az előbbiek táborát erősíti Apáti István, Bana Tibor, Dúró Dóra, Fülöp Erik és Volner János, a Jobbikkal való szakítás után a többségük belépett a Mi Hazánkba. Hegedűs Lórántné tavaly februárban mondott le parlamenti mandátumáról, illetve minden Jobbikban viselt tisztségéről, és kilépett a pártból. (...) Visszaszorulóban van az MSZP is, amely több fontos politikusát elvesztette az elmúlt években. A legfájóbb egyértelműen Botka László, Szeged polgármesterének távozása, de kilépett a rendszerváltást követő évek egyik meghatározó politikusa, Szöllősi Istvánné is. Nem sokkal később Bóth János, Vác egykori szocialista polgármestere, korábbi országgyűlési képviselő, a párt egyik alapító tagja intett búcsút az MSZP-nek. Két hete eldőlt, hogy két ősszocialista budapesti polgármester – a pestszentlőrinci Szaniszló Sándor és az óbudai Kiss László – a DK-ban folytatja a pályafutását.Gyurcsány Ferenc pedig belengette: „Éppen folyamatban van három teljes MSZP-s vidéki szervezet DK-hoz való csatlakozása.” A pártelnök hozzáfűzte, mivel látja, hogy a történtek fájnak a szocialistáknak, minden erejét latba veti, hogy lebeszélje őket erről. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.