Közélet

Egymillió forintos segélyalapot hoz létre a szegedi Mosolykommandó Alapítvány

Egymillió forintos segélyalapot hoz létre a szegedi Mosolykommandó Alapítvány

2020. március 25., szerda
Egymillió forintos segélyalapot hoz létre a szegedi Mosolykommandó Alapítvány

A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatás miatt állásukat elvesztők támogatására hozott létre rendkívüli segélyalapot a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. A szervezet az összefogás erejével azokat szeretné segíteni, akik a járvány miatt elvesztették munkahelyüket, és nehéz helyzetbe kényszerültek.

A mai napon még nem tudják megmondani, hogy a koronavírus-járványnak a gazdasági hatásai pontosan hány embert fognak érinteni kritikusan, de az alapítványt már naponta többen keresik meg, hogy segítséget kérjenek, mert elvesztették a munkájukat, és semmilyen tartalékuk nincsen. A helyzet idáig legalább ötven, az alapítvánnyal kapcsolatban álló családot érintett idáig. – Van olyan négytagú családunk, ahol már csak néhány napra elegendő élelmiszer maradt, mi segítettünk nekik, hogy ételhez juthassanak. Egy ilyen helyzetben az állam mellett a civilek szerepe is rendkívül fontos abban, hogy felkeresse, és támogassa azokat, akik most különösen nehéz helyzetbe kerültek – mondta Pataki Gergely, a Mosolykommandó alapítvány alapítója.

Az alapítvány a rendkívüli helyzetre 1 000 000 forintot különített el saját forrásából a családok megsegítésére, de nyilvános felhívással élnek a nagyobb cégek, és a magánszemélyek irányába is, hogy adománnyal segítsenek. Már a két hete elindult elbocsátási hullámban is számos nagy cég jelezte, hogy szívesen segítenék azokat az embereket, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a munkahelyük elvesztése miatt.

Azon cégek, és magánszemélyek jelentkezését várják, akiknek lehetősége van most segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, akár néhány ezer Forintos támogatással is. A szervezet erre a célra újraindította a 13600-as adományvonalat, ahol a 88-as mellék tárcsázásával lehet segíteni azonnali 500 Ft-tal, továbbá a Mosolykommandó 12067008-01528812-00100000-as számlaszámára is várják a felajánlásokat a rendkívüli segélyalapba. Az alapítvány várja azon rászoruló családok jelentkezését is az

info@bohocdoktor.hu

e-mail-címre, akik igazolhatóan a koronavírus-okozta elbocsátások miatt nehéz helyzetbe kerültek. Az befolyt összegekből a szervezet tartós élelmiszereket, valamint tűzifát juttat el a hátrányos helyzetbe került családok részére, amelynek kiszállítását már a héten megkezdik önkéntes csapataikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.