Közélet

A Lions és a Rotary is segíti a járványügyi védekezést Szegeden

A Lions és a Rotary is segíti a járványügyi védekezést Szegeden

2020. március 30., hétfő
A Lions és a Rotary is segíti a járványügyi védekezést Szegeden

Arcmaszkok és lélegeztetőgépek vásárlásával segíti első körben a koronavírus-elleni védekezésben a szegedi orvosokat a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A két jótékonysági szervezet összefogott és kialakult válsághelyzetben az egészségügy segítését tűzte ki közös célul. Ebben a lakosság felajánlásaira is számítanak.

A járványügyi vészhelyzetre való tekintettel a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Szent Györgyi Albert Rotary Club összehangolt adománygyűjtést indított a koronavírus fertőzés elleni küzdelem frontvonalában dolgozók, a háziorvosok, az SZTE Infektológiai Osztály és újonnan alakuló Infektológiai Sürgősségi Osztály segítésére. Az első adományokat a Szeged Első Lions Club képviselői március 27-én már át is adták. Egy hiánycikknek számító mobil lélegeztető-készüléket szereztek be Németországból, amelyet Pető Zoltán részlegvezető docensnek adtak át. Mindemellett plexi arcpajzsokat is vásároltak az osztály dolgozóinak. Ezen eszköz beszerzéséhez nagyban hozzájárult a szegedi Gyöngyi Róbert és családjának nagyvonalú felajánlása.

A szegedi oroszlánok szintén pénteken adták át a szegedi alapellátásban dolgozó Dr. Barna Márta és Dr. Rósa Ágnes kezdeményezésére vásárolt 250 db FFP3-as, vagyis a legmagasabb szintű szűrőkapacitással rendelkező szájmaszkot, amelyeket a jelenleg is aktívan dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok kapnak meg. A segédeszközök szétosztást a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya koordinálja. A Szeged Első Lions Club ezen két akcióra összesen 1 700 000 Ft adományt fordított.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club FFP2-es maszkokat rendelt meg háziorvosok számára, amelyet a mindennapok során tudnak majd használni saját egészségük védelmében. A több mint ezer maszk, amely napokon belül megérkezik Kínából, nagyjából egy hónapra biztosítja majd a biztonságos munkavégzést az alapellátásban. A két szegedi jótékonysági szervezet a jövőben is együttműködve folytatja a koronavírus elleni küzdelmet, amelyhez kérik a lakosság támogatását is. A Rotary klub további eszközök megvásárláshoz várja a lakossági felajánlásokat. Szegediek Rotary Clubja Alapítvány Számlaszáma: CIB Bank Zrt 10700062-42654908-51100005 A Szeged Első Lions Club a következő periódusban további védőfelszerelések beszerzését tervezi, valamint plexi arcpajzsok gyártását kívánja támogatni, ehhez várnak felajánlásokat az alábbi számlaszámra: Szeged Első Lions Club Számlaszáma: MKB Bank ZRT 10402805-28021359-00000000

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.