Közélet

A Facebook nyíltan beavatkozott az önkormányzati választásokba?

A Facebook nyíltan beavatkozott az önkormányzati választásokba?

2019. október 16., szerda
A Facebook nyíltan beavatkozott az önkormányzati választásokba?
Az Origo már több alkalommal is beszámolt róla, hogy a Facebook durván cenzúrázza a jobboldali tartalmakat, akadályozza, vagy kifejezetten megtagadja azok hirdetéseinek a közzétételét, és mondvacsinált okokra hivatkozva tilt le jobboldali újságírókat. Választási kampányokban a nemzeti-konzervatív oldallal szemben a Facebook mindig magasabb szintre emeli a cenzúra fokozatát, de ami történt a mostani önkormányzati választási kampányban, az kétségtelenül mindenen túltett - olvasható a portál cikkében.

Az Origo az elmúlt hetekben elsősorban a hirdetések területén tapasztalt a korábbinál sokkal jelentősebb és gátlástalanabb cenzúrát a közösségi médiában. Az Origo - ahogy más médium - a saját Facebook-oldalán megjelentetett cikkeit tudja eljuttatni szélesebb célközönséghez, amennyiben hirdet. lyen cikkek segíthetik a jobb és kiegyensúlyozottabb tájékoztatást választások előtt (is). De „érdekes módon" a hirdetések közzétételét most jelentősen korlátozta a Facebook.

Napokig várakoztatták a cikkeket, hátha három nap múlva már kevésbé aktuális

Az történt, hogy a

„Társadalmi kérdésekről, választásokról vagy politikáról szóló hirdetések"

nevű opció – valami fura oknál fogva -

nagyon lassan bírálta el a lap hirdetéseit.

Bármely más, nem politikai tartalmú cikk, tehát például celebekről, sportról, vagy kultúráról szóló témák hirdetése sokkal hamarabb átment a rendszeren. Az nem érdekelte a Facebookot. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.