Közélet

Most az egyetem oldalát sz.rta le egy hajléktalan

Most az egyetem oldalát sz.rta le egy hajléktalan

2019. szeptember 12., csütörtök
Most az egyetem oldalát sz.rta le egy hajléktalan

Már nincs olyan pontja a Dugonics térnek, ahol ne kakált volna hajléktalan.

A herbáltól bódult drogosok és a hajléktalanok jelenléte lassan pont annyira tartozik a Szeged városképéhez, mint a Tisza vagy a Dóm. Ameddig az utóbbiak csalogatják a turistákat, addig az előbbi jelenség gyomorforgató és riasztó.

"Ebből most elég mindenkorra!"

– ezzel a címmel érkezett olvasói levél szerkesztőségünkbe csütörtökön. A levélíró egy fényképekkel és videóval illusztrálta, hogy mire gondol. Íme: https://www.youtube.com/watch?v=27SSp8Bsk40&feature=youtu.be Igen ez a Dugonics tér és a rektori hivatal oldala. És igen, jól látják, éppen egy hajléktalan sz.rja oldalba azt. "Mindennek a teteje, hogy este fél 9-kor egy üveg borral a kezében tántorgó csöves semmitől és senkitől nem zavartatva letolta a nadrágját, rogyasztott és odatojt az egyetemi épület oldalába. Ne mondja nekem azt senki, hogy őt sajnáljam. A városvezetés, élén Botka Lászlóval pedig azt hirdeti, hogy ők ezt támogatják?" – írta jogosan felháborodva Korom László.

Levélírónk nem hagyta szó nélkül a dolgot, odament a hajléktalanhoz és megkérdezte, hogy ezt mégis hogy képzeli. Ahogy írja, az igénytelenül koszos, amúgy is tök részeg csöves nagyot kortyolt a műanyagüveges borába és csak ennyit mondott:

"Szegeden ezt lehet, b... meg!"

Olvasónk visszaült a teraszra, de sokáig ott sem maradt "téma" nélkül. Itt a kép erről is:

"Két mondatot nem beszéltem a barátommal, jött egy gyomorforgatóan büdös, koszos, látszólag világáról nem tudó hajléktalan és pénzt kért. Hogy mire, azt nem értettem, mert a nyelve már nem mozgott, de amikor elküldtem, azt elég érthetően közölte, hogy

dögölj meg a k.... anyádat!

Ezt még vagy négy asztalnál eljátszotta, majd egy terasszal odébb állt. Nem hiszem, hogy ezt nem tapasztalja a városvezetés. Vagy Botka László nem szokott sétálni a belvárosban?" – merült fel a kérdés Lászlóban. A jelenség nem egyedi. Tavaly nyáron és idén is

tucatjával kapjuk olvasóinktól képeket

a várost ellepő és a belvárost uraló hajléktalanokról. Megszámolni nem tudjuk, hogy hány cikket írtunk erről, hány kérdést küldtünk az önkormányzatnak. Az

nem meglepő, hogy nem válaszolnak a kellemetlen kérdésre

, de

alighanem példa nélküli, hogy egy felelős polgármester és egy felelős városvezetés nem tesz semmit egy mindenkit zavaró probléma megoldásáért.

A helyzet pedig nemhogy javulna, hanem romlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.