Közélet

Agrárfórumot rendeztek Székkutason

Agrárfórumot rendeztek Székkutason

2019. május 21., kedd
Agrárfórumot rendeztek Székkutason
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a székkutasi agrárfórumon azt mondta, hogy a következő uniós ciklusban 2000 milliárd forintot kellene összesen fordítani az agráriumra - számolt be a Rádió 7.

Győrffy Balázs emlékeztetett arra: az Európai Unióban van olyan törekvés, hogy hektáronként 15 ezer forinttal is csökkentenék a földalapú támogatást, amit meg kell akadályozni. Hozzátette, a sikerhez ugyanakkor a kormánynak is nagyobb nemzeti önrészt kell tennie az uniós támogatások mellé, így azt a jövőben 16 százalékról 50 százalékra kellene emelni. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és a MAGOSZ elnöke arról beszélt, hogy az unió a kelet-európai országokat hajlamos másodrendűnek tekinteni, ami elfogadhatatlan. Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kis- és közepes, valamint a nagygazdaságok is csak akkor tudnak talpon maradni, ha folyamatosan fejlesztenek. A kerekasztal-beszélgetés házigazdája Lázár János országgyűlési képviselő volt. A fórumon az is elhangzott, hogy csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége által indított tiltakozó petíciót. Ez arról szól, hogy Brüsszelnek nem lenne szabad az agrárforrásokból támogatnia a bevándorlókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.