Közélet

Megosztják a szegedieket az új Mercedes-buszok – de nem a járművek miatt

Megosztják a szegedieket az új Mercedes-buszok – de nem a járművek miatt

2019. április 25., csütörtök
Megosztják a szegedieket az új Mercedes-buszok – de nem a járművek miatt

Szépek, újak és kényelmesek a héten szolgálatba állt járművek, viszont nem minden problémát old meg a flotta frissülése – vélik a szegediek.

"Csak örülni lehet az új buszoknak. Ebben a korban már nem másztam meg olyan könnyen a régi csuklós járatokat" – mondta Szöllősi István. Kedden 11 új Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusz került a forgalomba a 21-es, a 60-as, a 73-as, illetve a 75-ös vonalon. További 13 folyamatosan áll majd forgalomba Szegeden – közölte a DAKK Zrt.

"Ezentúl végre igényesebben közlekedhetünk a városban. Jót tesz a városnak, hogy ilyen módon meg tud újulni, de bőven van még hová fejlődni" – állítja Szöllősi István. "Véget kellene már vetni ennek a nosztalgiajáratozásnak, amibe olykor belekényszerül az ember. Viszont a 21. századi járművekhez illene ehhez hasonló utakat is biztosítani. Nem tesz jót a járműveknek és a józan gondolkodást is kirázza az emberből az állandó zötykölődés" – részletezte. A korszerű járműveken összesen 26 ülő- és 78 álló utast szállíthatnak.

"Vajon ez már bírni fogja a nyári kánikulát?" – merült fel a kérdés Túri Ilonában.

"Máskor is sikerült olyan buszokat hozni, amin nem működött a klíma, az ablak pedig olyan kicsi volt, hogy teljesen beszorult a levegő a legmelegebb időkben" – mondta. Az új Mercedesek klímával ellátottak, de ezen felül Euro-IV környezetvédelmi besorolású motorral, valamint automata váltóval és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá alakító egységgel szerelték fel. "Kívánom, hogy az új járművek ne csak szépek, hanem pontosak is legyenek!" – szólt hozzá Emese.

"Nem egyszer fordult már elő, hogy fontos helyről késtem el a járatok kiszámíthatatlan közlekedése miatt. Szép és jó az új busz, de ezen a területen még lenne hová fejlődni" – részletezte.

"Őszintén szólva nekem teljesen mindegy, hogy milyen busz van Szegeden. Egy dolog érdekel, hogy pontosan járjanak" – jelentette ki határozottan Máriás Kristóf. "Ebben évek óta rendszeresen elhasalnak azok a buszok, melyekkel én járok. Jó lenne, ha a döntéshozók belátnák, hogy erre is nagy figyelmet kéne fektetni" – mondta. Szegeden a tömegközlekedési mutatók egyre csökkenő számot mutatnak. Ennek egyik okaként talán az róható fel, hogy a vidéki nagyvárosok között arányaiban itt az egyik

legdrágább

a tömegközlekedés. A városvezetés korábban a tömegközlekedést használók számát azzal söpörte le az asztalról, hogy a fedélzeten ingyenesen használható wifi is van most már. Emellett a szegedieket kiborítja, hogy a hosszabb viszonylatban közlekedő buszok

pontatlanul járnak

, de ezzel nem foglalkozik a városvezetés, hiába jelezte a buszok közlekedését fenntartó DAKK Zrt. a problémát feléjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.