Közélet

A Tisza vidékét bemutató applikációt készítenek turistáknak

A Tisza vidékét bemutató applikációt készítenek turistáknak

2019. március 5., kedd
A Tisza vidékét bemutató applikációt készítenek turistáknak

Még ebben az évben elkészül egy Tisza vidékét bemutató telefonos applikáció, ami a térségben fellelhető természeti és turisztikai értékekkel szeretné megismertetni a kirándulókat. Az applikáció mellé egy honlap is készül, amit a Csongrád Megyei Önkormányzat a Vajdasággal közösen valósít meg.

„A Vajdasági Turisztikai Szervezettel közösen szeretnénk feltérképezni és megjeleníteni a Tisza mentén fellelhető turisztikai értékeket, szolgáltatásokat, s ezeket tematikus utakká szervezni. Ezek bemutatására a vajdasági partner költségvetéséből közös honlap készül, a Csongrád Megyei Önkormányzat feladata pedig egy ehhez kapcsolódó alkalmazás kifejlesztése.” – tájékoztatott Gyarmati Zoltán, területfejlesztési osztályvezető.

Az alkalmazásnak legkésőbb 2019 október végére kell elkészülnie, de szeretnék, ha már augusztus – szeptember környékére elérhető lenne azok számára, akik érdeklődnek.

A honlap jelenlegi próbaverziója már tartalmazza azokat a kategóriákat, amelyek várhatóan a kínálat alapját adják majd. Eszerint kulturális értékek, természeti értékek, múzeumok, kiállítóhelyek, rendezvények, szálláshelyek és éttermek, üzleti célú rendezvényhelyszínek, illetve egyéb szolgáltatások is megjelennek majd az online felületeken.

Az alkalmazás mindenki számára ingyenesen letölthető lesz, és elkészül android és IOS platformra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.