Közélet

Szegedi professzor asszonyt díjaztak a mellrák elleni küzdelméért

Szegedi professzor asszonyt díjaztak a mellrák elleni küzdelméért

2018. december 3., hétfő
Szegedi professzor asszonyt díjaztak a mellrák elleni küzdelméért

Egy szegedi pszichológusprofesszor, Csabai Márta lett a mellrák elleni küzdelem egyik idei díjazottja. A tanszékvezetőnek is szerepe van abban, hogy országosan egyedülállóan ma már a Szegedi Tudományegyetem szinte összes fekvőbeteg-intézményében dolgozik egészségpszichológus, hogy segítsen a betegeknek feldolgozni helyzetüket - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerint idén első alkalommal hirdette meg idén az Avon és a Marie Claire Magazin a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázatot. Ennek célja az volt, hogy felhívja a mellrákban érintett nők figyelmét arra, hogy nincsenek egyedül a bajban, és vannak olyan köztünk élő, mindennapi jótevők, akik elkötelezetten azért dolgoznak, hogy támogatást nyújtsanak a betegség elleni harcban. Őket keresték a kiírásban, amelyre közel 60 jelölés érkezett. Közülük választotta ki a szakmai zsűri a 3 nyertest, akik közül az egyik egy szegedi pszichológus.Csabai Mártaaz SZTE Pszichológiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanáraként munkatársaival együtt komolyan hozzájárult ahhoz a fejlesztéshez, hogy ma már szinte minden szegedi klinikán és a régióban megtalálható több fekvőbeteg-intézményben dolgozik pszichológus a betegágyak mellett. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.