Közélet

A 112-re beérkező hívások csak ötöde valós segélykérés

A 112-re beérkező hívások csak ötöde valós segélykérés

2018. október 8., hétfő
A 112-re beérkező hívások csak ötöde valós segélykérés

Még szeptember közepén robbant, a Magyar Rendőrség „Anyádat hívd, ne a 112-t!” elnevezésű kampánya, amivel a fals segélyhívásokra hívja fel a figyelmet. A kampányról sokan mondták, hogy durva, ezért a rendőrség ismét közzétett néhány valódi hívást.

A figyelemfelhívó kampány a Janklovics Péter humoristával készített videóval indult, amire többen is úgy reagáltak, hogy enyhén túlzó lehet.

„Évi 5 millió hívásból 4 millió nem valós segélykérés...”

- írja a rendőrség a kampányukat indító videó alatt. https://www.youtube.com/watch?v=Em2V9u3y_QQ Azon emberek megnyilvánulásaira, akik úgy gondolták, hogy a videó túl durva, a rendőrség valódi hívásokból is összevágott egy 2 perces hanganyagot. https://www.youtube.com/watch?v=6ZgrKihMw9A Ám a kampány itt nem állt meg. Október elején egy újabb hanganyagot töltöttek fel a Twitter oldalukra. Meghallgathatjuk egy idős hölgy panaszát arról, hogy nem kapott ebédet, illetve egy másikét arról, hogy csekket nem kapott, de olyan, nyilván nem szomjas úriember is felhívta őket, akinek az volt a problémája, hogy nem nyitott ki a kocsma.  

Így bár az összevágott hanganyagok meglehet, hogy mulatságosnak tűnnek, de belegondolva egy súlyos problémát tárnak fel. Ugyanis az ilyen hívások miatt azok az emberek nem jutnak időben segítséghez, akik valóban rászorulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.