Közélet

Menesztették a megyei rendőrfőkapitányt

Menesztették a megyei rendőrfőkapitányt

2018. szeptember 25., kedd
Menesztették a megyei rendőrfőkapitányt

Október 1-től nem Piros Attila irányítja tovább a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, mert Pintér Sándor belügyminiszter rendelkezési állományba helyezte.

Piros Attila rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos helyett Rádi Norbert ezredes, rendőrségi főtanácsos vezeti majd októbertől a megyei kapitányságot. Piros Attilának azért kellett távoznia, mert a belügyminiszter szeptember 30-al visszavonta kinevezését, és rendelkezési állományba helyezte. Rendelkezési állományba többek között azok kerülnek, akik jelenleg semmilyen posztot nem töltenek be a rendvédelmi szervnél. Piros Attila a december 1-el nyugdíjba vonuló Lukács János vezérőrnagyot váltotta a főkapitányi poszton. 2012 őszétől töltötte be a főkapitányi tisztséget Somogyban, előtte az ORFK hivatalvezetője, korábban pedig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.