Közélet

Külföldi hallgatókat óvtak az áldozattá válástól Szegeden

Külföldi hallgatókat óvtak az áldozattá válástól Szegeden

2018. szeptember 10., hétfő
Külföldi hallgatókat óvtak az áldozattá válástól Szegeden

Külföldi diákoknak tartott előadást az áldozattá válás elkerüléséről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa. A cél, hogy a Szegedi Tudományegyetemre érkező elsőéves hallgatók megismerkedjenek az alapvető közlekedési szabályokkal és hasznos tanácsokat kapjanak arról, hogy kerüljék el, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek.

A két előadáson több mint négyszáz, a világ minden tájáról érkezett hallgató vett részt, akik az SZTE karain tanulnak a következő öt-hat évben. Az előadáson alap jogi, kriminológiai ismeretekről, fontos jogszabályokról, baleset- és bűnmegelőzési tudnivalókról volt szó, de kaptak ízelítőt Magyarország, Csongrád megye és Szeged sajátosságairól is. Szó esett a 112 használatáról, és arról is mi a teendő baj esetén, kihez fordulhatnak, és milyen hivatalok segítik őket. A komoly témájú tájékoztató végén a résztvevők kipróbálhatták a bűnmegelőzés egyik legnépszerűbb szemléltető eszközét, a részeg szemüveget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.