Közélet

"Bárcás kurvákká" itatják a diáklányokat a szegedi pedagógusképző gólyatáborában

"Bárcás kurvákká" itatják a diáklányokat a szegedi pedagógusképző gólyatáborában

2018. augusztus 14., kedd
"Bárcás kurvákká" itatják a diáklányokat a szegedi pedagógusképző gólyatáborában

Eldurvult a Juhász Gyula Pedagógus Képző karának gólyatábora. Egyfolytában itatják a gólyákat és trágár versikével fogadják őket - mesélte egy kiakadt szülő a Szegedmának.

„Felment az én rózsám Pestre, Angyalom, ragyogóm szeretem a bort! Bárcás kurva lett belőle, Angyalom, ragyogóm szeretem a bort! Kávét iszik, csokoládét szarik, Juhász Gyulással ülve, állva, fekve baszik, Szarik a jogászok büdös faszára! (3-szor)”

Ezt a verset egy aggódó szülő küldte el szerkesztőségünkbe. A trágár szöveget a Juhász Gyula Pedagógus Képző karának gólyatáborában kapta a 18 éves lánya, rögtön a belépő kártyája mellé.

„Odaadták a lányomnak, amikor elolvasta, megkérdezte, hogy ezzel mit kell csinálnia. A válasz az volt, hogy jó lesz ha megtanulod”

– mesélte az édesapa.

Elmondása szerint lánya már akkor érezte, hogy nem ez lesz élete legjobb bulija és több gólyával együtt már akkor azon gondolkodott, hogy inkább kihagyja a gólyatábort. Maradt, de nem sokáig, mert ami ezután következett, az minden képzeletet felülmúlt.

„Előrebocsájtom, hogy tudom, hogy egy ilyen tábor a buliról és a lazaságról szól. Azzal is tisztában vagyok, hogy a fiatalok isznak alkohol egy-egy buliban és a lányom sem kivétel. Na de az, hogy egy gólyatábor csak arról szóljon, hogy piáljanak, az azért túlmegy minden határon. Futószalagon itatták őket” – mondta felháborodottan az édesapa.

A lánya azt mesélte, hogy minden feladat az ivásról szólt. Az egyik ilyen volt, hogy egy rövid futás után egy pohár tömény ital elfogyasztását követően a tengelyük körül háromszor megfordulva kellett visszaszaladni a sorba.

„Elképzelheti mindenki, hogy ebben a kánikulában egy 18 éves fiatal milyen állapotba kerül ezután. És ez csak az egyik feladat. Így mutatkozik be a pedagógus kar.”

Az édesapa hozzátette, hogy lánya a tábor végét sem várta meg és több társukkal együtt inkább befejezték a gólyatábort – bár útravalóul megkapták, hogy ők "bénák.” Az ügyben elküldtük kérdéseinket az egyetemnek és a hallgatói önkormányzatnak is, ahogy megkaptuk a választ, frissítjük a cikket.

(Borítóképünk illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.