Közélet

Szegeden fogadták a Szerbiából hazatérő rendőröket

Szegeden fogadták a Szerbiából hazatérő rendőröket

2018. június 29., péntek
Szegeden fogadták a Szerbiából hazatérő rendőröket

Hazatértek Szerbiából és Macedóniából az eddig ott dolgozó magyar rendőri kontingensek tagjai, akiket pénteken fogadtak Szegeden - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A közlemény szerint a magyar rendőrök egy hónapon át - idén hatodik alkalommal - voltak külszolgálatban az európai határok védelme érdekében Szerbiában és Macedóniában. A helyi határrendészekkel együttműködve járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is. Az egységek tagjai éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal segítették az érintett határszakaszok védelmét - áll a közleményben. Az újabb egységek szerdán utaztak el: Szerbiába tizenöt, Macedóniába pedig harminc magyar rendőr indult el, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.