Közélet

Virtuális valóságot és kikötőt Szegednek!

Virtuális valóságot és kikötőt Szegednek!

2017. november 8., szerda
Virtuális valóságot és kikötőt Szegednek!

Megmutatjuk, hogy miről nem beszéltek a pénzügyi bizottság rapid randiján

.

Aki rendszeresen követi az önkormányzati Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság üléseiről szóló beszámolóinkat, nem lepődik meg, hogy

ma sem tudunk beszámolni a parázs vitákról – gyakorlatilag most is kérdés nélkül szavaztak meg mindent.

Mi azért belenéztünk a dokumentumokba… Látszik, hogy egyrészt közelednek a választások, másrészt pedig az, hogy a kormány felpörgette az EU-támogatások kifizetését, ezekből indít beruházásokat a város. A Belvárosi Mozira bruttó 798 millió forintot költenének, ebből 630 milliót szeretnének támogatásként megkapni, amelyből fejlesztenék a fény- és hangtechnikát, bevezetnék a virtuális valóság technológiát, valamint korszerűsítenék az épületet. 300 milliót szeretnének a Partfürdőre az uniótól, ebből alakítanának ki 48 kishajó befogadására alkalmas úszóműves kikötőállást, különböző sportpályákat, sétányt, valamint vennének egy hernyótalpas lépcsőnjárót is. Vastagon fogott a ceruza máshol is, a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás nem kevés pénzt – több mint 6,5 milliárd forintot – nyert egy KEHOP-os pályázaton. Ennek eredményeképpen csak Szegeden „szemléletformálásra” 95 milliót szánnak, a 37,5 milliós PR-költésekből pedig 35,5 millió esik a megyeszékhelyre.

Az Orbán-kormány építi Szegedet

Botka László

rendszeresen ostorozza a kormányt a közgyűléseken, de más hangnemet üt meg, mikor levelében azt írja: „kérem a kormány támogatását”. Az üzenetek a Modern Városok Program miatt íródtak, amelyről már többször beszámoltunk. A mintegy

50-70 milliárdos

támogatás segítségével több beruházás is megvalósul Szegeden, így a régóta ígért új uszoda és az

atlétikai centrum

is hamarosan elkészülhet. De nem csak ezek, hanem sok minden más is. Lényegében ugyanis

a kormány építi Szegedet.

Így építi fel Szegedet az Orbán-kormány

Miközben Botka László és az MSZP összehozott 25 milliárdnyi adósságot, és Kecskemétig üldözte a Mercedest, az Orbán-kabinet rendesen a város hóna alá nyúlt. Mutatjuk is, mennyire. Csak idén cirka 50-70 milliárd forinttal tolta meg Szegedet az Orbán-kormány, a Modern Városok Programmal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.