Közélet

Nagyot esett a Jobbik, történelmi mélységben az MSZP

Nagyot esett a Jobbik, történelmi mélységben az MSZP

2017. szeptember 27., szerda
Nagyot esett a Jobbik, történelmi mélységben az MSZP

Óriási fölénnyel vezet a Fidesz az ellenzéki pártok előtt, miközben az MSZP támogatottsági történelmi mélyponton van - derült ki a Medián legfrissebb felméréséből. A Simicska Lajos által felvásárolt Jobbik is öt százalékpontot vesztett az intézet júniusi felmérése óta – írta meg az Origo.

Az MSZP támogatottsága mélypontra süllyedt

25 év óta most először fordul elő, hogy a párt a választani tudó „biztos" szavazók körében nem éri el a 10 százalékot - derült ki a Medián legfrissebb felmérésből, amit a hvg.hu közölt.

Nőtt a Fidesz támogatottsága

Az Origo

cikke

alapján, a júniusi felmérés óta a Fidesz érdemben növelte támogatottságát. A teljes népesség 36 százalékát tudhatja maga mögött a kormánypárt. A választani tudó biztos szavazók körében 55 százalékon áll a kormánypárt. Miközben a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott, a választani tudó „biztos" szavazók körében – a szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt – 21-ről 16 százalékra esett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.