Közélet

Elstartolt a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (1. nap) + FOTÓK

Elstartolt a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (1. nap) + FOTÓK

2017. július 22., szombat
Elstartolt a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (1. nap) + FOTÓK
agota_tabor_pentek_delutan03_gs

Az ország minden megyéjéből érkeztek gyerekek a XXI. ÁGOTA Országos Táborba Doboz-Szanazugra, hogy a következő szűk két az önfeledt szórakozás kerüljön az életük középpontjába.

Pénteken érkeztek meg Doboz-Szanazugra az ország minden megyéjéből azok a családból kiemelt gyermekek és fiatalok, akiket meghívtak a XXI. ÁGOTA Országos Táborba. "A gyerekek nagyon nagy örömmel jöttek. Már az érkezésükkor rendkívül fontos pillanat, ahogyan köszöntjük őket, hiszen egyfajta 'vártunk rád' élményt biztosítunk ilyenkor számukra. Tulajdonképpen olyan tíznapos mennyországra hívtuk meg a gyerekeket - ezt ők hívják így! -, ahol fesztelen jókedv, nagyon sok beszélgetés éss az egész életútjukat, jövőjüket támogatni képes elgondolkodtató találkozások, illetve csoportos foglalkozások szerepelnek a mindennapok programjában. Mindezt olyan fesztiváltípusú élményprogramokkal egészítjük ki, amelyek tényleg minden gyermeknek garantálják a felszabadultságot" - mondta portálunknak

Kothencz János

, aki azt is hozzűfűzte, hogy a gyerekek már nagy várakozással tekintenek a következő szűk két hét programja elé. "Körülbelül 50-50 százalék azoknak az aránya, akik már voltak táborban, és akik még soha. Nagy örömünkre szolgál az is, hogy a budapesti gyermekotthonokból egyre többen érdeklődnek az ÁGOTA-táborok iránt. Fontos hangsúlyozni, hogy az ÁGOTA-tábor a gyermekotthonokból meghívott, illetve területi gyermekvédelmi szakszolgálatok kötelékében gondozott gyermekeknek egyetlen egy fillérjébe sem kerül" - folytatta. A gyerekekkel önkéntesek foglalkoznak, akiket professzionális szakemberek vezetnek. "Nagyon jó érzés volt látni az arcokat, a megilletődést, az örömöt, a jókedvet, a meglepetést" - fejezte ki örömét Kothencz János. A megérkezést követően különböző csoportokra osztódtak a gyerekek, és különböző játékos gyakorlatokkal elkezdődött az ismerkedés, majd a tábori életrendet nézték át, amely sarkalatos pontja a következő szűk két hétnek. "A kölcsönös tiszteletre alapozunk, így az ő életüket aktuálisan érintő témákról való elgondolkodtatást felvezető előadásokat, a klienscsoportos beszélgetéseket és sok minden mást is" - magyarázta Kothencz János. A csoportok csapatépítését követően egy komolyabb elbeszélgetésre került sor a gyerekekkel. A táborba valamivel több mint ötszázan érkeztek, délután pedig jött a menetrend szerinti eső, amit esőfocira és játszóházra használtak ki a gyerekek. A szálláshelyek elfoglalását és esti készülődését követően jó hangulatú, igazi fesztiválhangulatra emlékeztető ismerkedési vetélkedőben vettek részt a táborozók, ahol már mint alcsoportok vetélkedtek egymással, ugyanakkor egymással közösen küzdve mutathatták meg tehetségüket, ügyességüket. A vetélkedőt követően tini szórakozó esttel zárult a nap, ahol egy kicsit ki tudtak engedni a gyerekek, ugyanis nagyon sokan sok száz kilométert utaztak például Zala megyétől egészen az ország túlsó csücskéig. "A gyerekek aranyosak, igazi közösségi hangulat van kialakulóban, és nagyon várjuk a szombati megnyitót, ahol

Kiss-Rigó László

püspök, valamint

Czibere Károly

államtitkár is jelen lesz többek között. A gyerekek nagy tisztelettel és szeretettel várják őket. A megnyitóval beindul az a fajta klasszikus tábori hangulat és életrend, ami a gyermekek feltöltődését, kikapcsolódását és lelki értelemben is az épülését szolgálja" - zárta Kothencz János.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A 21. táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató továbbra is folyamatosan várja nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.