Közélet

Bűncselekmény lett a K'Art ügyből

Bűncselekmény lett a K'Art ügyből

2017. július 7., péntek
Bűncselekmény lett a K'Art ügyből
szabo_balint_hodmezovasarhely_kart

A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról - írja a Vásárhely24.com.

Még 2014-ben tettek büntetőfeljelentést a K’Art cégcsoport ki nem fizetett alvállalkozóinak kártalanításának érdekében, mondta

Szabó Bálint

, a Likvid Kontroll kft ügyvezetője, a károsultak jogi képviselője pénteken délelőtt a cégcsoport egykor rezidenciája, a vásárhelyi Szabadság tér 71 szám előtt. Az épület azóta már a CIB Banké, de a K’Art utódcégei még ebben az épületben bérelnek irodát -

számol be a hódmezővásárhelyi vasarhely24.com hírportál

. A 2014-es feljelentés tucatnyi vásárhelyi és környékbeli cég, vállalkozás 400 millió forintnyi ki nem fizetett díja miatt történt, emlékezett Szabó Bálint. Hozzátette, akkor, a választási kampány hajrájában többen azzal vádolták, politikai eljárást kezdeményezett, mivel a cégcsoport vezetője, K. Imre, Jobbik városi listavezetője volt. A K’Art ügy résztvevői ma már bíróság előtt, csődbűntett miatt felelnek az elkövetett cselekményekért, közölte Szabó. A Szegedi Járási Bíróság döntött az ügyben résztvevő két felszámolóbiztos teljes vagyonának zárolásáról. A vagyonzárolás gépjárműket, lakásokat, bankszámlákat és üdülőket is érint. A bíróság első körben a két felszámolóbiztos felelősségét vizsgálja, mivel azzal, hogy lemondtak 100-150 millió forintnyi követelésről, ezzel a hitelezők megkárosítást okozó csődbűntettet követtek el. Az elmaradó díjnak, így a kárnak alig 10 százaléka térült meg eddig, ugyanis a tönkrement cégeknek – a K’Art vezetőnek állításával ellentétben – számláin közel sem volt akkora összeg, mely ezt fedezte volna, tette hozzá Szabó Bálint. K. Imre a cégeket kiürítette, a felszámolókkal összejátszva az ügynek kedvezményezettje lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.