Közélet

Nézőpont Intézet: a kormánypártok támogatottsága 32 százalék

Nézőpont Intézet: a kormánypártok támogatottsága 32 százalék

2016. december 3., szombat
Nézőpont Intézet: a kormánypártok támogatottsága 32 százalék
Áder János

A kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatja, a Jobbik változatlanul 12 százalékon áll, az MSZP támogatottsága pedig egy százalékpontos csökkenés után 7 százalék, a DK-é ismét 5 százalék - közölte a Nézőpont Intézet reprezentatív felmérésének összegzését az MTI-vel szombaton.

Az Együtt, a

Fodor Gábor

által vezetett Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága egyenként 1 százalék, míg az LMP-vel ezúttal is a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál - tették hozzá. Az intézet a Magyar Idők megbízásából készített felmérésében

Donald Trump

megválasztásának hatásáról is megkérdezte a lakosságot. Bár Donald Trumpról csak a megkérdezettek 51 százalékának van véleménye, közülük a többség úgy gondolja, kedvező Magyarország szempontjából a republikánus jelölt megválasztása - írták. Tízből kilencen hallottak az amerikai elnökválasztásról, míg tízből hat magyar számára beszédtémát is szolgáltatott annak eredménye. Trumpról csak a megkérdezettek felének (51 százalékának) van véleménye, 32 százalék szerint kedvező, 19 százalék szerint rossz Magyarország szempontjából a republikánus politikus megválasztása. A kérdésben véleményt alkotók csoportján belül leginkább a kormánypárti szimpatizánsok optimisták Trump elnökségével kapcsolatban, 82 százalékuk nyilatkozott pozitívan, míg legkevésbé a baloldaliak (40 százalékuk) látják optimistán a jövőt e témakörben. A közvélemény-kutató intézet megállapította azt is, hogy bár a Jobbik vezetése szkeptikus az új amerikai elnökkel szemben, a párt e kérdésben állást foglaló szimpatizánsainak 60 százaléka mégis úgy véli, kedvező Magyarország szempontjából Donald Trump megválasztása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.