Közélet

Fontos vagy, és az is, amit csinálsz! - közösséggé formálódott a L.É.T. kézimunka köre

Fontos vagy, és az is, amit csinálsz! - közösséggé formálódott a L.É.T. kézimunka köre

2016. október 14., péntek
Fontos vagy, és az is, amit csinálsz! - közösséggé formálódott a L.É.T. kézimunka köre
let_kezimunka_kor_16-10-13003

Egy kisközösséget a közös cselekvés hozhat össze, de a megélt örömök, az élmények tartják egyben. Kothencz János, a LÉT életre hívójának szándéka szerint ilyen örömteli kisközösséggé formálódott tavasz óta az egyesület keretein belül működő kézimunka kör. Egyre többen fedezik fel maguknak nemcsak a kézimunkázást, hanem azt is, jó tartozni valahová.

A kézimunka kör úgy indult útjára, mint bármilyen másik kisközösség, összeálltak páran, és elkezdték azt csinálni, amit szeretnek. A kis csapatnak a tarjáni Csongor téri Közösségi és Kulturális Központ ad otthont, a hétfő délelőtti összejövetelekre van, hogy csaknem húszan is eljönnek, főként nyugdíjasok. Ennek az aktív – mondhatni baráti – társaságnak a szervezője Kis Sándorné. Mint mondja, sokan ódzkodnak attól, hogy kimozduljanak, nem merik elhinni, hogy vannak olyan közösségek, ahol tartósan jól érezhetik magukat, ahol fontosak lehetnek, ahol nincs se veszekedés, se klikkesedés. Pedig a kézimunka kör nemcsak elfoglaltságot, de szeretetteljes közeget is nyújt, ahol mindenki megmutathatja a tehetségét, ügyességét, és segítik is egymást, hogy igazán szép dolgok kerüljenek ki a szorgos kezek alól. Dekorációkat, díszeket, sálakat készítenek, vagy éppen húsvéti nyuszikat az unokáknak, egyszóval mindenfélét, amihez a kötés, horgolás tudománya kell. Most például ők is segítenek a Katolikus Karitásznak: az általuk készített díszeket, karácsonyi dekorációkat a karitatív szervezet egyházmegyei önkéntesei a karácsonyi vásárban adják majd el, hogy a befolyt pénzből rászorulókat támogassanak.

Kis Sándorné

szerint többen barátnőjüket is hozzák, és sokat segít az egymásra találásban, hogy mindig van, aki útmutatással szolgál, tippeket ad, így Maruzsa Anna, Tanács Szilveszterné, vagy Demeterné Kis Erzsébet amellett, hogy csodálatos kézimunkákat állítanak össze, másoknak is megmutatja, hogyan sajátíthatnak el egy-egy technikát. A közösség életében a kapcsolattartást nemcsak a hétfők jelentik, a nagyik igen aktívak a Facebook-on is, segítik ott is egymást, és örömmel büszkélkednek el különféle alkotásaikkal. A kézimunka körnek megvannak a további tervei: időnként szakembereket hívnának, új technikákat próbálnának ki és más kézimunka klubokkal is felvennék a kapcsolatot. Persze amellett, hogy szeretettel várnak minden kézimunka iránt érdeklődőt a körükbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.