Közélet

Akciótervet hirdet az LMP az ország megreformálására

Akciótervet hirdet az LMP az ország megreformálására

2016. október 17., hétfő
Akciótervet hirdet az LMP az ország megreformálására
lmp_thumb

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17.-ét a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává, felhívva a tagállamok figyelmét arra, hogy legalább ezt a napot szenteljék a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységeknek - közölte az LMP Csongrád megyei területi szervezet elnöksége.

Hazánkban különösen aktuális a probléma, ugyanis az ország hét régiója közül négy az Unió legszegényebbjei között van. 2016-ban a KSH adatai szerint a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben, közülük 130 ezer gyermek nélkülözik, és 50 ezer rendszeresen éhezik. A rendszerváltás óta eltelt negyedszázad nem váltotta be a magyar társadalom ’89-es várakozásait. Belső és külső hatások egymást erősítő következményeként – a kilencvenes évek koncepciótlan privatizációi, a kétezres évek politikai állóháborúja, majd a demokratikus intézményrendszer szándékos és szisztematikus leépítése, valamint a minden korábbinál jobban elharapódzó korrupció intézményesülése, amelyeket súlyosbítottak a 2008-as gazdasági világválság hatásai – Magyarország leszakadt a térségbeli országoktól, éllovasból sereghajtóvá válva. A fentiek mellett a szociális ellátórendszer, az egészségügy, az oktatás helyzetének lassan tarthatatlanná válása és a foglalkoztatottak helyzetét jelentősen rontó új munkatörvénykönyv kiszolgáltatta a munkavállalókat a multinacionális érdekeknek. A szabadkereskedelmi egyezmények, mint az elfogadásra váró CETA és TTIP, a folyamatok betetőzését jelenti, rászabadítva a magyar társadalomra a globalizáció hátrányos következményeit. A magyar társadalom többsége számára a polgárosodás elmaradása helyett a lecsúszás élménye, vagy az attól való rettegés érzése egyszerre tette hiteltelenné az országot negyedszázada vezető inkompetens politikai erőket és rendítette meg a demokratikus rendszerbe vetett hitet. E súlyos, a magyar társadalom működését lassan ellehetetlenítő, egymást átható problémák halmazára az LMP képes határozott és koherens program keretében megoldást kínálni, melyet az ország megreformálását célzó, 11 pontos akciótervében foglalt össze. Az LMP akcióterve a jelenlegi kurzus káros szociális, társadalom-, gazdaság- és környezetpolitikájával szakítva a munkavállalók érdekeit a tőke elé helyező, az oktatást befektetésnek kezelő, a multikkal szemben a hazai kis- és középvállalkozásokat helyzetbe hozó, a korrupciót felszámoló, az egészségügyet rendbe tévő és természetet értékként kezelő, fenntartható politikát ajánl, amelynek következtében kiszámíthatóvá és tervezhetővé válik a magyar családok helyzete, javul a foglalkoztatottak és a gyermekek életminősége, valamint a külföldre kényszerülő fiatalok számára lehetővé válik hogy itthon élhessenek megfelelő anyagi körülmények és élhető légkör mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.