Közélet

Rogán: megerősítették a határvédelmet, megnőtt az embercsempészek aktivitása

Rogán: megerősítették a határvédelmet, megnőtt az embercsempészek aktivitása

2016. július 5., kedd
Rogán: megerősítették a határvédelmet, megnőtt az embercsempészek aktivitása
Rogán Antal

A déli határvédelem megerősítéséről és erősödő embercsempészetről számolt be Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a keddi kormányülés szünetében.

A miniszterelnök kabinetfőnöke sajtótájékoztatóján kifejtette:

keddtől megerősítették a magyar határ védelmét

, gyakorlatilag megduplázták a csongrádi és a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a védelemben részt vevő katonai és rendőri erők létszámát. Így folyamatosan egy 6-10 ezres állomány védelmezi a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei szakaszon a határt. Arról is beszámolt

Rogán Antal

, hogy kifejezetten megnőtt az embercsempészek aktivitása. Keddre virradó éjszaka 755 ember kísérelte meg átlépni a magyar határt. Ebből 633 esetben a jelenlévő katonák és rendőrök meg tudták akadályozni az illegális határátlépést, 122 embernek sikerült átjutnia a határon, őket azonban kivétel nélkül elfogták a

nyolc kilométeres övezeten belül

, és visszakísérték a kerítésen túlra, a tranzitzónához - tájékoztatott. Az embercsempészek aktivitásának megnövekedését a határ szerbiai szakaszán tapasztalt drónhasználat is mutatja - tette hozzá.

Nem Brüsszel, hanem csak a magyarok dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni

Nem Brüsszel, hanem csak a magyarok dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni - mondta Rogán Antal, miután Áder János államfő október 2-ra kiírta a kormány által kezdeményezett kvótareferendumot. Október 2-án a magyar polgárok az Európai Unióban először véleményt mondhatnak Brüsszel bevándorláspolitikájáról, üzenetet küldhetnek, hogy támogatják vagy elutasítják Brüsszel bevándorláspolitikáját - fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A kormány arra kéri a magyarokat, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre, Brüsszel bevándorláspolitikájára - közölte Rogán Antal, minél nagyobb részvételre is kérve a választókat. A kabinet a bevándorláspolitikával kapcsolatban - folytatta - továbbra is a határok megvédését és a bevándorlók beáramlásának megállítását tartja elsődlegesen fontosnak. A kampányt firtató kérdésre elmondta, először tájékoztató hirdetéseket tesznek közzé, ami részben már zajlik, de júliusban és augusztusban is folytatódik. Augusztus 20. után pedig "sokkal szélesebb körben és világosabban szeretnénk a tájékoztatás mellett elmondani a magyar kormány álláspontját" - jelezte, megjegyezve, hogy ebben Orbán Viktor kormányfő mellett minden tárcavezető és államtitkár részt vesz majd. Azt is kérte, hogy minden parlamenti párt mondja el a véleményét az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.