Közélet

Szavazásokat készít elő a parlament

Szavazásokat készít elő a parlament

2016. március 29., kedd
Szavazásokat készít elő a parlament
Göncz Árpád

Az Országgyűlés ma kezdi meg következő kéthetes ülését. A képviselők az interpellációk után utoljára fejthetik ki véleményüket a szerdán elfogadni tervezett javaslatok többségéről.

A Ház 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt a két órában elhangzó interpellációk, majd az azonnali kérdések és válaszok órája követi. A képviselők a késő délutáni óráktól a szerdán elfogadni tervezett javaslatok utolsó, bizottsági jelentésekről szóló vitáit folytatják le. A szerdai határozathozatalok idején tizenhárom előterjesztésről dönthet a parlament. A Miniszterelnökséget vezető

Lázár János

javaslatára módosíthatják az államháztartási törvényt, így a kormány egy kiemelt közfeladat ellátására akkor is adhatna költségvetési forrásokat, ha az ahhoz szükséges előirányzat csak később biztosítható. A képviselők a közérdekű adatigényléssel összefüggésben a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényt is módosíthatják. A parlament szerdán

Áder János

köztársasági elnök kifogásait megfontolva módosíthatja a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló, korábban már elfogadott előterjesztést. Az erről szóló vitára szintén szerdán, a szavazást megelőző órákban kerülhet sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.