Közélet

Nébih: egyelőre nem tárt fel extrém eseteket a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Nébih: egyelőre nem tárt fel extrém eseteket a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2016. március 17., csütörtök
Nébih: egyelőre nem tárt fel extrém eseteket a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Pleva György

a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik. A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja. A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók - ismertette a Nébih igazgatója.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.