Közélet

A parlament a kvóták elleni fellépésre szólíthatja fel a kormányt

A parlament a kvóták elleni fellépésre szólíthatja fel a kormányt

2015. november 17., kedd
A parlament a kvóták elleni fellépésre szólíthatja fel a kormányt

Az Országgyűlés ma a Fidesz javaslatára törvényben szólíthatja fel a kormányt, hogy Luxembourgban támadja meg az uniós kvótarendszerről szóló európai jogszabályt.

Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően összesen tizenhét előterjesztést fogadhat el a Ház. A képviselők ekkor fogadhatják el a Fidesz bevándorlók kötelező uniós betelepítési kvótáját elutasító törvényjavaslatát. Az előterjesztés arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a betelepítésről szóló uniós jogszabály megsemmisítését. Emellett döntés várható még például az állami arcképelemző rendszer létrehozásáról, a jegybank 2012-2014 közötti üzleti jelentéseiről, és a termőföldek haszonbérleti szerződéseinek módosíthatóságáról. A szavazásokat követően összesen kilenc előterjesztés általános vitáját bonyolítják le, ezek között tárgyalhatják például a kormánypártok egyházügyi törvénymódosító javaslatát. A kétharmados indítvány szerint a jövőben az egyházakat nem elismernék, hanem bírósági eljárás keretében nyilvántartásba vennék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.