Közélet

A Villeroy and Boch is támogatja a mezővári óvoda építését

A Villeroy and Boch is támogatja a mezővári óvoda építését

2015. szeptember 1., kedd
A Villeroy and Boch is támogatja a mezővári óvoda építését

A Villeroy and Boch Magyarország Kft. is támogatja a hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezését, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

Almási István

(Fidesz-KDNP) a támogatást bejelentő keddi sajtótájékoztatón felidézte: a hódmezővásárhelyi önkormányzat május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezővári községben, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indítanak. A jelenlegi - magyar nevelési nyelvű - óvoda nagyon rossz körülmények között működik. Egy, a szocializmusban épült, monumentális, kihasználatlan és korszerűtlen épületbe kénytelenek a szülők járatni a gyerekeiket. Az elavult nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, a fűtés nem megoldott, és az intézménynek igazi játszótere sincs - mondta. A polgármester közölte, a város felhívására eddig mintegy négyszázötvenen, magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek több mint 36 millió forintot adtak össze - közölte.

Hideg Gábor

ügyvezető igazgató elmondta, a Villeroy and Boch közel 270 éve működő, családi tulajdonú világcég, amelynek németországi központja mellett Latin-Amerikában, a Távol-Keleten és Magyarországon is vannak gyártóbázisai. A véletlen szülte sajátosság azonban, hogy ahol a cégnek nagyobb termelőegysége van, ott helyben meghatározó munkaadó, így mindenütt igyekszik erejéhez mérten támogatni környezetében az egészségügyi, szociális, önkormányzati intézményeket - tette hozzá. Az igazgató közölte, ezért döntöttek arról, hogy a Villeroy and Boch Magyarország Kft. az épülő óvodához biztosít minden szaniterterméket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.