Közélet

Óriási előrelépés a hazai egészségügyben

Óriási előrelépés a hazai egészségügyben

2015. augusztus 20., csütörtök
Óriási előrelépés a hazai egészségügyben
zombor_bacsmegye.hu

2015. július elsejétől visszamenőlegesen érvényes ágazati kollektív szerződés lehetővé teheti, hogy az ágazat legnagyobb belső feszültségét okozó munkaidőkeret törvényi feltételein könnyítsen.

Meg nem erősített információk alapján a kormányzat mindennek a finanszírozására az idén több mint 5 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésben, pedig már 12,4 milliárd forintot biztosítana.

Folytatódtak az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalásai az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon

A 2015. július 1-én megkezdett Ágazati Kollektív Szerződés (ÁKSZ) tárgyalásai folytatódtak az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon. Az egyeztetésen a kormányzat részéről

Zombor Gábor

államtitkár vezetésével

Mészáros János

helyettes államtitkár és

Ónodi-Szűcs Zoltán

ÁEEK főigazgató vettek részt. Az ágazat munkavállalóit a reprezentatív szakszervezetek, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), továbbá együttműködő stratégiai partnerként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) képviselte. Elsőként a szakszervezetek által előterjesztett ÁKSZ tervezet került ismertetésre, melynek tartalmának kimunkálásában a MESZK és a MOK közreműködtek. A tervezetnek a munkaidőre és a pihenőidőre vonatkozó, a munkavállalók számára kedvezőbb javaslatai szakértői véleményezésre majd ezt követően aláírásra kerülnek. A felek abban állapodtak meg, hogy e fejezet a későbbiekben az ÁKSZ egyik fejezetét fogja képezni. A szakszervezetek által korábban megfogalmazott, a stratégiai partnerek által is támogatott feltételt, mely szerint a középtávú bérfelzárkóztatáshoz kötik az Ágazati Kollektív Szerződés aláírását, továbbra is fenntartják, ezért a mostani megállapodás tartalma ezen feltétel teljesülése esetén válik az ÁKSZ egyik fejezetévé.

Meg nem erősített információk alapján a kormányzat mindennek a finanszírozására az idén több mint 5 milliárd forintot, a...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.