Közélet

Fidesz: szeptembertől a bölcsődések, óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet

Fidesz: szeptembertől a bölcsődések, óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet

2015. augusztus 25., kedd
Fidesz: szeptembertől a bölcsődések, óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet

Szeptember 1-jétől a bölcsődések és az óvodások 90 százaléka, 321 ezer gyermek részesülhet ingyenes étkezésben, szemben az eddigi 27 százalékkal - hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence

azt mondta: a 2010 előtti családellenes politikával szemben a Fidesz-kormány célja a családok támogatása, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessenek. Kifejtette: a szeptember 1-jétől kiterjesztett ingyenes gyermekétkeztetéssel egy olyan család, amely eddig nem kapott ilyen támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg. A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy a 2016-os költségvetés már 71,7 milliárd forintot tartalmaz gyermekétkeztetésre. Tuzson Bencét kérdezték a kedden zajló kormánykonferenciáról, amelyről azt mondta: a Fidesz-frakciónak az a fontos, hogy a működő magyar reformok folytatódjanak. Az illegális bevándorlással kapcsolatos felvetésekre a frakciószóvivő megerősítette: azt javasolják, hogy legyen bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és legyen nagyobb a büntetési tétele az embercsempészetnek. Továbbá szeretnék elérni, hogy ezen bűncselekmények elkövetőit ki is lehessen tiltani Magyarországról - tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik felvetette a honvédség bevonását az államhatár védelme érdekében, Tuzson Bence azt mondta: ezt a kérdést még nem vizsgálták meg, de minden olyan értelmes kezdeményezést megfontolnak, ami a határőrizet megerősítését szolgálja. A politikus közölte azt is, egyetértenek Tarlós István főpolgármesterrel abban, hogy a budapesti tranzitzónák önmagukban nem képesek megoldani a problémát. A Transparency International hétfőn közzétett tanulmányáról - amely szerint Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményt korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik - a Fidesz-frakció szóvivője úgy nyilatkozott: Magyarország sokat tett a korrupció legyőzéséért, az új közbeszerzési törvény pedig tovább fogja fejleszteni az átláthatóságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.