Közélet

Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról + SZAVAZÁS

Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról + SZAVAZÁS

2015. június 17., szerda
Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról + SZAVAZÁS
kakas_bela01_gs

A Csongrád megyei településeken élők napról napra saját bőrükön tapasztalják meg, hogy növekszik az illegális bevándorlók száma, és egyre több kellemetlenséget okoznak a lakosoknak – jelentette ki a megyei közgyűlés elnöke.

„A kormány az egyetlen felelős döntést hozta meg ma. Európa más országai is egyre szigorúbb lépéseket tesznek, ezért Magyarországnak is cselekednie kellett. Ausztria, Németország és Franciaország lezárja belső határait a bevándorlók előtt, Ausztria és Németország 15 ezer bevándorló visszaküldéséről döntött Magyarországra, és a hónap végéig a 60 ezret is meghaladhatja a hazánkba illegálisan bevándorlók száma. Magyarország nem képes befogadni az illegális bevándorlókat, nem nézhetjük tétlenül a Magyarországra zúduló bevándorlóáradatot!” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke annak kapcsán, hogy a kormány utasította a belügyminisztert, jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását 175 kilométeres szakaszon egy négyméter magas kerítéssel. A fideszes politikus kiemelte, Csongrád megyét földrajzi fekvéséből adódóan kiemelten érinti az illegális bevándorlás problémája, mely ráadásul már nemcsak a kisebb településeken, hanem a megyeszékhelyen, Szegeden is egyre aggasztóbb méreteket ölt, egyre több kérdést vet fel a lakosságban. Csak kedden háromszázkilencven határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén, ami az aznapi országos összelétszám háromnegyede, és ez a tendencia immár hosszú idő óta állandó, jól mutatva, mekkora nyomás nehezedik megyénkre. Míg korábban koszovóiak ezrei érkeztek, addig újabban jobbára afrikai, ázsiai állampolgárok lépik át illegálisan a zöldhatárt nagy tömegben. Mint mondta, őt magát, illetve a megyei önkormányzatot is hétről hétre sokan (köztük települési vezetők és egyszerű állampolgárok) keresik fel aggodalmaikkal, a megélhetési bevándorlók okozta gondokra rámutatva (jellemzően köztisztasági, közegészségügyi vagy közbiztonsági kérdésekről van szó), illetve segítséget kérve, és a téma többször szóba került a megyei közgyűlés ülésén. „A Csongrád megyei településeken élők nemcsak hallják a híreket, hogy egyre többen érkeznek, de mindezt napról napra saját bőrükön tapasztalják meg, így aggodalmuk egyre komolyabb, és kérdéseik száma folyamatosan nő. Azt hallom az itt élőktől, bizony tartanak tőle, mi lesz velük, mi lesz a megélhetésükkel, ha a bevándorlók egyre többen lesznek, és ahogy egyre többen érkeznek, többen is akarnak nálunk maradni. Azt kérdezik tőlem, hogy milyen munkát fognak kapni – talán nem azt, amit az ő családjuk valamely tagja is elvégezhetne? Az emberek egyre inkább félnek, ki kell mondani: nem akarják, hogy elvegyék a munkájukat. Emellett természetesen azt mérlegelik, ha a bevándorlók nem kapnak munkát, akkor miből fognak élni – és egyértelmű, hogy tartanak tőle: ha tisztességes úton nem tudnak pénzt keresni, akkor majd megszerzik más módon. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor a bűnözés mindig drámaian növekszik, tehát jogosan kérdezik a Csongrád megyeiek, hogy mit tesz a megyei önkormányzat, mit tesz a kormányzat a probléma gyökereinek kezelése érdekében. Lépni kell a kérdésben, azonnali és határozott cselekvésre van szükség, ezért az itt élők nevében maximálisan üdvözlöm a kormány döntését, amit a saját eszközeinkkel segíteni is fogunk!” – szögezte le Kakas Béla.

"A kormány az egyetlen felelős döntést hozta meg ma" - Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=547817

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.