Közélet

Fidesz-L.É.T. - politikai érdekek dönthetnek az Óvodák Igazgatóságának igazgatói pozíciójáról

Fidesz-L.É.T. - politikai érdekek dönthetnek az Óvodák Igazgatóságának igazgatói pozíciójáról

2015. május 7., csütörtök
Fidesz-L.É.T. - politikai érdekek dönthetnek az Óvodák Igazgatóságának igazgatói pozíciójáról
fidesz_sajttaj03_gs

Szakmai helyett politikai érvek dönthetnek a szegedi Óvodák Igazgatóságának igazgatói pozíciójáról - vetette fel a pénteki közgyűlés napirendi pontjait vitató sajtótájékoztatóján a Fidesz-L.É.T. A frakció komoly eredményeket vár a drogellenes stratégiától, és felhívta a figyelmet a Sziksóstótól Szeged közigazgatási határáig nyúló szakaszra, amely kerékpárút híján nagy veszélyt jelent a kétkerekűvel közlekedőkre.

Szerda délutáni ülésén

hallgatta meg a kulturális bizottság Szeged MJV Önkormányzata Óvodák Igazgatóság igazgatói székére pályázó

Bartáné Tóth Mária Magdolnát

és

Rákosné Szilágyi Évát

. Utóbbi augusztus 1-jéig látja el a vezetői tisztséget, újraválasztásáról pedig a pénteki közgyűlés hozhat döntést.

Kosik Dénes

képviselő szerint erre politikai okokból nem kerülhet sor. "A közgyűlés baloldali többsége minden valószínűség szerint az új igazgatónő kinevezését támogatja majd. A posztért induló Bartáné Tóth Mária Magdolna korábban MSZP-s képviselőként dolgozott a szegedi közgyűlésben és több szállal is kötődik a baloldalhoz" - mondta el

Kosik Dénes.

A képviselő szerint a jelenlegi igazgatónő a nevelőtestületi szavazók 62, míg a közösségi szavazók 55%-át tudhatja támogatói között, valamint szakmailag is kifogásolhatatlan munkát végzett ezidáig, a közgyűlési döntést azonban nagy eséllyel pártszimpátia határozza majd meg. Kosik szerint az előző ciklusban a baloldal felháborodottan támadta az ehhez hasonló intézkedéseket, most viszont helyeslően bólint. "Ez jól mutatja

Botka László

sajátos demokráciaértelmezését" - emelte ki a politikus.

fidesz_sajttaj04_gs

Kothencz János

képviselő elmondta: a szociális bizottsági ülésen a város drogellenes stratégiájának 2014-es beszámolóját, illetve a város gyermekjóléti feladatait értékelték. Köszönetét fejezte ki a gyermekjóléti feladatok ellátásában közreműködő szakembereknek, a veszélyeztetett gyermekek megóvását pedig össztársadalmi feladatnak tartja. Ennek fontos része a lakossági jelzőrendszer fejlesztése, és annak tudatosítása, hogy együtt, egymásért kötelezettségekkel tartozunk. "Ez mindenféle pártpolitikai érdek felett áll" - tette hozzá. A Kábítószerügyi Érdekegyeztető Fórum (KEF) és az újszegedi drogambulancia innovatív programja is üdvözlendő és támogatandó - tette hozzá Kothencz János.

Nógrádi Tibor

frakcióvezető szerint a következő évek uniós pályázatai meghatározhatják Szeged jövőjét, a kormányhatározatban szereplő 33,8 milliárd forintos kerettel pedig a város tényleges fejlődését jelentő beruházásokra kell koncentrálni. "A Fidesz-L.É.T. frakció egyfajta katalizátor szerepét töltené be, a társadalom igényei szerint felhasználva a rendelkezésre álló keretet. Az elmúlt időszakban a gazdasági kérdések a társadalmi hatékonyság mögé szorult, Szeged könnyűiparának fejlesztése és munkahelyteremtés nélkül nem sikerül kijutni abból a zsákutcából, ahova befordult a város" - mondta Nógrádi.

fidesz_sajttaj02_gs

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő szerint a Sziksósfürdő, illetve Szeged és Bordány közigazgatási határa között húzódó 3,5 kilométeres szakaszon nincs kerékpárút. Emiatt szinte félévente áldozatul esik egy biciklis itt, ha azonban áthidalnák ezt a szakaszt, úgy az üllési horgásztóig biztonságos szakaszt biztosíthatnának az erre közlekedőknek. A SZEVIÉP-ügy kapcsán az alábbi közleményt adta ki a Fidesz-L.É.T. frakció: "Szeged közvéleményét napok óta két zavaros ügy foglalkoztatja, a vörös trolik beszerzése és üzemeltetése körüli problémák, valamint SZEVIÉP Zrt.-ből eltűnt milliárdok. A Fidesz –LÉT frakció mindkét ügyet nagyon fontos közügynek tartotta és tartja, érzi ezek súlyait, s főleg a SZEVIÉP 2008-2010-es társadalmi szerepvállalását, működését és kapcsolatrendszerét értékeli különösen tragikusnak, melyről számos információval és dokumentummal rendelkezünk. Az országos sajtóban, még a Népszabadságban is megfogalmazták azokat a kérdéseket, melyek minket is leginkább izgatnak: 1. Legfőbb okként előidéző kölcsönök során, a SZEVIÉP Kft. milyen magánszemélyeknek, cégeknek, illetve sportegyesületeknek adott törvénytelen hitelt? Ezeknek a kölcsönöknek vannak-e pártpolitikai szálai? 2. Szeged Város jelenlegi közszereplői közül, bármely vonatkozásban vannak-e érintettjei az ügynek? 3. (Ami a legfontosabb kérdés) SZEVIÉP volt tulajdonosainak magánvagyona mennyiben jelent biztosítékot a csődbűntett károsultjainak kártalanítására, és ez mikor történhet meg legkorábban? A Fidesz –Lét frakció kötelessége, hogy a megtörtént vádemelési javaslat után kérdéseit, és álláspontját nyilvánosságra hozza. Frakciónk a közeljövőben a lehető legteljesebb tájékozódásra törekszik, amennyiben a feltett kérdésekre a már most sejthető válaszokat igazolni is tudjuk, egy későbbi közgyűlési időpontban javasolni fogjuk a SZEVIÉP ügy társadalmi vonatkozásainak, tanulságainak megtárgyalását" - olvasható a közleményben.

Szakmai helyett politikai érvek dönthetnek a szegedi Óvodák Igazgatóságának igazgatói pozíciójáról – mondta a Fidesz-L.É.T.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.