Közélet

Olajlepárló Ágyasegyházán

Olajlepárló Ágyasegyházán

2015. március 27., péntek
Olajlepárló Ágyasegyházán
DSC07471

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a rendőrség munkatársainak közreműködésével egy éppen működő ásványolajtermék lepárló berendezést, valamint megközelítőleg 10.000 liter már legyártott ásványolajterméket találtak egy ágasegyházi ingatlanon.

A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársainak közreműködésével tegnap ellenőrzést tartottak egy ágasegyházi ingatlanon. Az ingatlan egyik melléképületében egy éppen működő óriási méretű, 3000 literes üsttel ellátott ásványolaj-lepárló berendezést találtak, amely mellett megközelítőleg 10.000 liter már legyártott ásványolajterméket is megtaláltak a pénzügyőrök. Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt gépjármű – személygépjárművek és munkagépek – már az illegálisan előállított üzemanyaggal voltak megtankolva. A pénzügyőrök valamennyi termékből mintát vettek, melynek a vizsgálatát a NAV Szakértői Intézetének munkatársai a mobil labor segítségével már a helyszínen megkezdték. A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított ásványolajterméket a pénzügyőrök lefoglalták és az ügyben jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.