Közélet

Mit jelent a vízlábnyom? - A választ keresd vasárnap a fókák mellett!

Mit jelent a vízlábnyom? - A választ keresd vasárnap a fókák mellett!

2015. március 20., péntek
Mit jelent a vízlábnyom? - A választ keresd vasárnap a fókák mellett!
viz_ivoviz

2015-ben a Víz Világnap nemzetközi jelmondata: „ Víz és a fenntartható fejlődés”. Ennek jegyében szervez játékos feladatokat a Szegedi Vadasparkkal együttműködve a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a parkba látogatóknak március 22-én, vasárnap. A bemutató kísérletekkel fűszerezett tájékoztató során egy kérdéssorozatot kell megválaszolniuk az érdeklődőknek, amelyből többek között megtudhatják, mit jelent a vízlábnyom, milyen ph értékű a víz, a cola és egyéb italaink. Ezen kívül verskirakó és totó is színesíti a foglalkozásokat. A legtöbb kérdésre helyesen válaszolók jutalmat kapnak. Minden érdeklődőt várnak a CSMKH által örökbefogadott fókák melletti standon az egészségvédők!

A klímaváltozás következtében egyre nagyobb gondot okoz a víz és az energia hiánya. Az idei évben a tavalyi évhez hasonlóan a Víz Világnapja alkalmából színes rendezvénnyel igyekeznek felhívni a figyelmet a kormányhivatal munkatársai országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre. A vasárnapi feladványok között szereplő vízlábnyom egy pár éve bevezetet fogalom, amely megmutatja, hogy az emberek mennyi édesvizet használnak fel életszínvonaluk biztosításához, beleértve egy-egy fogyasztási termék előállításához szükséges vízmennyiséget, fürdést, mosást stb. Sajnos, gyakran pazaroljuk a vizet, nem vigyázunk környezetünkre, ezáltal felszíni és felszín alatti vizeinket szennyezzük. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa többek között azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Ennek fontosságára fogják felhívni a látogatók figyelmét a világnapi rendezvényen, a fókák melletti standnál, az NSZSZ munkatársai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.