Közélet

Az SZTE az egyik nagy nyertese a minőség alapján adott kiegészítő támogatásoknak

Az SZTE az egyik nagy nyertese a minőség alapján adott kiegészítő támogatásoknak

2015. március 1., vasárnap
Az SZTE az egyik nagy nyertese a minőség alapján adott kiegészítő támogatásoknak
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Megvan, mely egyetemek kapnak idén támogatást a minőség alapján - több milliárd forintból a legnagyobbat az ELTE, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem hasítja ki - adta hírül a vs.hu.

Mint azt a

portál cikke

írja, az LMP képviselője,

Ikotity István

írásbeli kérdésben tudakozódott az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hogy milyen kiegészítő támogatásokat kapnak az egyetemek.

Rétvári Bence

államtitkár válaszából kiderül, hogy 9 milliárd 850 millió forint van arra, hogy a minőség alapján plusz forrást kapjanak a felsőoktatási intézmények az állami büdzséből. Az érintett egyetemekkel még ebben a hónapban szerződik a minisztérium a támogatás felhasználására. Eszerint kiemelt felsőoktatási intézményként viszi el az összeg 46,4 százalékát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem, de mindhárom intézmény még abból a pénzből is részesül, amelyet a kutatóegyetemekre szántak, és az a csaknem 10 milliárd 40 százaléka. Ezen a jogcímen még a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részesül egyenként 500-600 millió forintban. A maradék néhány százalékon még hét egyetem és két főiskola osztozkodik, köztük az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.