Közélet

Belvárosi revitalizációs programot sürget a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

Belvárosi revitalizációs programot sürget a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

2015. január 12., hétfő
Belvárosi revitalizációs programot sürget a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

A parkolási rend megváltoztatása a belváros kiürüléséhez vezethet - emelte ki Botka Lászlónak címzett nyílt levelében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Pénzbehajtás helyett a belváros revitalizációs programjának megalkotását sürgeti.

A nyílt levelet alább olvashatjuk!

Nyílt levél Botka Lászlónak

"Tisztelt Polgármester Úr! Arra kérjük, függessze fel, a közgyűlés legutóbbi ülésén, a testület által elfogadott, a parkolás új rendjéről szóló rendeletet soron következő közgyűlésükig. Ön az elmúlt négy éves ciklusában, Polgármesterként többször élt ezzel a lehetőséggel, amennyiben úgy érezte a közgyűlési többség, a szegedi lakosság érdekeivel ellentétes döntést hozott! Kérjük ezt azért, mert a parkolási rend megváltoztatásával is egyre erősödik az a folyamat, mely a belváros kiürüléséhez vezet! Az ad hoc pénzbehajtó döntés helyett, azt szeretnénk eszközölni, hogy kezdjék meg, az évek óta halogatott, belvárosi revitalizációs program megalkotását. Ennek elősegítése érdekében, amennyiben nem boldogulnak a kérdéssel, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, kidolgozott programjával, rendelkezésükre áll, kérjék segítségünket bátran! Rég tapasztalható az a trend, - az irreális lakás és nem lakás célú helységek bérleti árainak növekedése - melynek eredményeként a belvárosi szolgáltatók és üzletek, és az ott lakók helyzete ellehetetlenül. Az üres lakások és portálok nem vetnek jó fényt városunkra, a parkolási zónák kitolása pedig, mintha szándékosan, a plázákba és azok ingyenes parkolóiba kényszerítenék a belvárosból az embert! E felháborító folyamat, megállítása semmiképp nem tűr halasztást. Azért kérjük intézkedését, mert amennyiben minden így marad, láthatóan, a város szíve élhetetlenné, a belváros fenntarthatatlanná válik. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a közgyűlés legutóbbi döntésével többet vesztünk, mint nyerünk a vámon, akár a szegediek, akár a turisztikai adóbevételt generáló külföldiek esetében. Nincs több elvesztegetni való időnk. Sürgős, a fenti problémakörre választ adó cselekvési tervre és cselekedetre van szükség, nem a terhek növelése az egyedül út, baloldali vezetőként ezt Önnek tudnia kell. Intézkedését várva, állunk rendelkezésére: Tisza Lajos Közéleti Egyesület" - olvasható a nyílt levélben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.