Közélet

A szegedi hajós a jég hátán is megél + FOTÓK, VIDEÓ

A szegedi hajós a jég hátán is megél + FOTÓK, VIDEÓ

2015. január 3., szombat
A szegedi hajós a jég hátán is megél + FOTÓK, VIDEÓ
jesgesedes08_gs

Zajlik a Tisza, a folyó kisebb-nagyobb jégtáblákat cipel a hátán. Mindez azonban nem vette el a kedvét néhány szegedi hajósnak, hogy az év első napján vízre szálljon.

Az elmúlt hét fagyos időjárásának hatására jégtáblák alakultak ki a Tisza felszínén. A folyó akkor fagyhat be, ha tartósan nulla fok alatti az idő, illetve a napi negatív átlaghőmérséklet összege eléri a mínusz 150 Celsius-fokos értéket. Ez az úgynevezett negatív hőösszeg, és a napi átlag hőmérsékletek összeadásából áll össze. Tehát ha tíz napig -15 fok, vagy 15 napig -10 fok a napi átlag, akkor lesz az adott időszak hőösszege -150 fok. Jégvédelmi készültséget eddig nem rendeltek el, és a hétvégi, enyhülő idő miatt talán nem is lesz rá szükség a közeljövőben. A Tiszai hajósokat azonban egyáltalán nem zavarta, hogy a folyó bizonyos részein nagy kiterjedésű jégtáblák állják útjukat, 2015 első napját a vízen kívánták eltölteni. Január elsejének kora délutánján egy maroknyi vállalkozó kedvű szegedi pattant a Tiszayacht kikötőjénél vitorlásba, kajakba, kenuba vagy hajóba hogy úsztassa, és helyenként csúsztassa járművét. http://youtu.be/mo0FIU77w78

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.