Közélet

Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

2014. október 16., csütörtök
Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

A helyi gazdaságfejlesztés jó gyakorlatait, kreatív megoldásait bemutató konferenciát rendez október 16-17-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban - közölte az intézet az MTI-vel.

A közlemény szerint az Önfenntartó falu-fenntartható vidék című konferenciasorozat, amelynek ez a negyedik eseménye, sikeres példákon keresztül mutatja be a példaértékű helyi kezdeményezéseket, amelyekkel a gyakran hátrányos helyzetű térségek vagy települések igyekeznek korszerű választ adni társadalmi, gazdasági, környezeti és egyéb problémáikra. A NSKI alapításától kezdve aktív a helyi gazdaságfejlesztési, önfenntartó falu- és vidékkutatások területén, különös tekintettel azok határon túli kiterjesztésére - olvasható a tájékoztatásban. Az intézet kiemelt célja az ezen a területen végzett tudományos vizsgálatok és az adaptálható jó gyakorlatok bemutatása. A konferencián bemutatkozik többek között a Pro Lecsó program, amely a leghátrányosabb helyzetű térségekben segít alapvető zöldségek termesztésében, Kárpátaljáról eljön a Pro Agricultura Carpatica Alapítvány, továbbá több olyan jó példát ismerhetnek meg a konferencia résztvevői, amikor a térségbeli termelők összefogása vezetett eredményre: ilyen az erdélyi Székelygyümölcs mozgalom, vagy a Tolna megyei Völgység Kincse Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet példája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.