Közélet

Kihasználatlan közterek Rókuson + FOTÓK

Kihasználatlan közterek Rókuson + FOTÓK

2014. augusztus 31., vasárnap
Kihasználatlan közterek Rókuson + FOTÓK
bejaras_kothencz_szokene12_gs

A közösségi terek, játszóterek hiányára és a gondozatlan parkokra hívták fel a figyelmet a lakosok Kothencz János rókusi bejárásán. A polgármesterjelölt szerint a közösségi terek rendkívül fontosak az elidegenedő szegedi panelkörzetekben.

Öregrókus-Újrókus önkormányzati képviselőjelöltjével,

Szőke Barnabásnéval

az oldalán járta be az Ilona utca - Millecentenáriumi liget - Nyitra utca - Vértói út útvonalát

Kothencz János

. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt hetek óta keresi fel a szegedi választókerületekben élőket, hogy számba vegye gondjaikat, panaszaikat. Problématérképére ezúttal a Rókuson él emberek kívánságai is felkerültek.

Szabadtéri kemencét építenének a lakosok

A városrész bővelkedik nagy parkokban, közterekben, ezek azonban gyakran gondozatlanok, és szinte teljesen kihasználatlanok. Rengeteg család él az itteni panelházakban, közösségi tér azonban nem áll rendelkezésükre, hogy együtt tölthessék az időt, a gyermekek számára pedig alig néhány játszótér szolgál kikapcsolódásul. A helyi lakosok önszerveződő képességének egy ékes példája a Nyitra utca mögötti park, ahol az itt élő

Dancza József

munkájának köszönhetően kerültek ki padok. "Van egy hatalmas tér a panelok mögött, amely szinte teljesen kihasználatlan, az itt élő lakosok régi vágya már, hogy egy szabadtéri főzőhelyet építhessenek ide" - vázolta terveit a polgármesterjelöltnek Dancza József, kiemelve: a kemencés placc tervei már készen vannak, melyet teljes egészében az itt élők finanszíroznának, így az önkormányzatnak még csak pénzébe sem kerülne. Ennek ellenére az engedélyeztetésre több mint egy hónapja hiába várnak a városháza részéről.

"Én úgy hiszem, hogy az önkormányzati vezetés, a polgármesteri hivatal van az emberért, nem pedig fordítva. A szocialista képviselők fordítva ülnek a lovon, itt Szegeden mind a mai napig díszes prospektusokkal hitegetik az embereket arról, hogy a város fejlődő irányba halad. Az igazság azonban az, hogy nincs mögöttük kormány több mint négy éve, budapesti székházukat kénytelenek eladni, nem képesek finanszírozni saját magukat sem. Ők a múltat jelentik, míg a jövőt, a lehetőségeket mi szeretnénk képviselni" - emelte ki Kothencz János. A polgármesterjelölt szerint a közösség terek kialakítása rendkívül fontos feladat, hisz sok itt élő ember számára ez jelenti az egyetlen kapcsolatépítési lehetőséget. Ennek szellemében szeretné a közeljövőben kialakítani a termálvízre épülő egészségházak építésének lehetőségét városszerte. "A termálvíz itt van a talpunk alatt, egy kiaknázatlan kincse Szegednek, ezek az egészségházak ráadásul nem csak rekreációs, de közösségépítő jelentőséggel bírnak" - beszélt terveiről a polgármesterjelölt. A lakók felhívták a figyelmet: az épületek belsőépítészeti hiányosságai kívülről is szemet szúrnak, hisz sokhelyütt még 20-30 évvel ezelőtti ablakok is megfigyelhetők az épületeken. "A panelrekonstrukciót ezeken a helyeken nem vitték végig, anyagi gondokra hivatkozva, holott az uniós beruházások jelentős hányada pontosan az ilyen típusú felújításokra hívható le. Ezt azonban a kormányzattal való kooperáció híján a jelenlegi városvezetés már nem tudja elhozni az itt élő embereknek" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.