Közélet

Toldi-verseny és nyári mikulás az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

Toldi-verseny és nyári mikulás az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

2014. július 29., kedd
Toldi-verseny és nyári mikulás az ÁGOTA-táborban + FOTÓK
agota_csoport01_gs

Az ÁGOTA-tábor legerősebbjei mérkőzhettek meg hétfő délután a Toldi-verseny alkalmával. A sportolásra Vajda Attila olimpiai bajnok is ösztökélte a fiatalokat, majd a nyári mikulás puttonyából kerültek elő finomságok a számukra.

Toldi-versennyel folytatódott hétfőn az ÁGOTA-tábor, melynek során a néphagyományban roppant erejéről fennmaradt vitéz méltó utódját keresték a táborozók között. Három feladatban mutathatták meg, hogy ki a legény (illetve a leány, hiszen ők is szép számmal jelentkeztek) a gáton: a zsákcipelés során korosztályonként változó súllyal kellett megbirkózniuk, a vizesvödör-tartás alatt a teljesített másodperceket mérték, illetve a kocsihúzás során a megtett táv számított. "A fiúk között ment a rivalizálás, mindenki szerette volna bebizonyítani, hogy ő a legerősebb. Sokan azonban bátortalanabbak, bizonytalanabbak a többinél, az önbizalmuknak pedig nagyon jót tett, hogy a többiektől biztatást, támogatást kaptak" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a 200 fős táborból 170-en jelentkeztek a próbatételekre. A sport szeretetére eddig is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, ennek szellemében a hétfői napon ellátogatott a táborba

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus is, aki zsűrizett és beszélgetett a gyerekekkel. Kothencz János szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok egy követendő példát kaphassanak, legyen valaki, akire felnézhetnek. Emellett a MOL Új Európa Alapítványa - amely már évek óta támogatja az ÁGOTA különböző rendezvényeit - labdákkal látta el a táborozó gyermekeket, gyűjtésükben többféle sporteszköz rendelkezésre állt a kosártól a focilabdáig.

agota_nyarimikulas14_gs

Megérkezett délután a nyári mikulás is az ÁGOTA-táborba - a nagyszakállú ugyan nem a tőle megszokott évszakban, de a hozzá illő bőkezűséggel fogadta a gyermekeket, puttonyában sok-sok édességet hozott nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.