Közélet

A roma hagyományokkal ismerkedtek az ÁGOTA-táborban + FOTÓK, VIDEÓ

A roma hagyományokkal ismerkedtek az ÁGOTA-táborban + FOTÓK, VIDEÓ

2014. július 28., hétfő
A roma hagyományokkal ismerkedtek az ÁGOTA-táborban + FOTÓK, VIDEÓ
agota_romabal13_gs

Tanár-diák sportprogramokat tartottak vasárnap az ÁGOTA-táborban, majd egy roma est keretén belül a cigányság hagyományaival, kultúrájával ismerkedhettek meg a gyermekek.

Vasárnap is folytatódott a sportos hétvége az Ágota-tábor lakói számára. A gyerekek fociban, csocsóban és pingpongban is megmutathatták, hogy mit tudnak - ráadásul nem csak egymással, de tanár-diák meccsek keretén belül pedagógusokkal is megmérkőzhettek a fiatalok. http://www.youtube.com/watch?v=vsvXfrQBcCw A nap legizgalmasabb része az a roma est volt, melynek célja, hogy a gyerekeket megismertessék a cigányság tradícióival, hagyományaival. "Az identitástudat erősítése volt a célja ennek az estének azon táborozóinkban, akik romák, de nem merik azt felvállalni. Sajnos nagyon sokan szégyellik azt, hogy honnan érkeztek, hiszen a köztudatban annyi rossz él róluk. Szerettük volna tudatosítani minél több gyermekünkben: a származásáért nem tartozik felelősséggel senkinek" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója. Az est két házigazdája az egykori állami gondozott, most gyerekfelügyelőként tevékenykedő

Fehér Mihály Dávid,

illetve

Balogh Mária

volt - segédletükkel a fiatalok roma táncokat és dalokat tanulhattak, megismerték a cigányság himnuszát, valamint egy színpadi előadást is megtekinthettek a romák eredetéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.