Közélet

Helyreállt a vonatközlekedés a szegedi vonalon (FRISSÍTVE)

Helyreállt a vonatközlekedés a szegedi vonalon (FRISSÍTVE)

2014. június 8., vasárnap
Helyreállt a vonatközlekedés a szegedi vonalon (FRISSÍTVE)

Helyreállt a vonatközlekedés a Budapest-Szeged vasútvonalon vasárnap délután, ahol korábban műszaki hiba miatt késtek a szerelvények - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kavalecz Imre

tájékoztatása szerint a MÁV szakemberei megjavították a Városföld és Kiskunfélegyháza között elromlott biztosítóberendezést, a vonatok menetrend szerint közlekednek. A berendezés hibája miatt a vonatok délelőtt az engedélyezettnél csak lassabban közlekedhettek az érintett szakaszon, emiatt félórás késés alakult ki.

Korábban írtuk:

A biztosítóberendezés hibája miatt mintegy fél órát késnek a vonatok vasárnap délelőtt a Budapest-Szeged vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a biztosítóberendezés Városföld és Kiskunfélegyháza között hibásodott meg, a szerelvények csak 40 kilométeres sebességgel közlekedhetnek. Mivel a vasúti átjárókban sem működnek a sorompók, ezeken a szakaszon 15 kilométeres sebességre kell a vonatoknak lelassítaniuk. A MÁV arra kérte a járművezetőket, hogy a vasúti átjáróknál ők is fokozottabban figyeljenek. A szakemberek már elkezdték a biztosítóberendezés hibájának kijavítását. A késésben a MÁV vonatinformációs rendszere szerint eddig két vonat érintett: a Bajáról Kecskemétre tartó InterRégió 53, a Budapestről Szegedre tartó Tiszavirág InterCity 30 perc késéssel közlekedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.